NAKON IMOĆANA, NA KARNEVALU ŠOKIRALI I MURTERANI: / Glumeći Kineze iz Wuhana prošetali gradom sa zaklanim životinjama

Image
Foto: Facebook: Murter Kornati Tourist Board/Murter Info

'Murterske bake' ove su godine ugostile brojne maškarane skupine, a među njima i nekolicinu onih koji su glumili prodavače s tržnice u Wuhanu te raznosili lešine životinja uokolo,

27.2.2020.
20:15
Facebook: Murter Kornati Tourist Board/Murter Info
VOYO logo

U vrijeme karnevala, kada se pod krinkom toga da je sve dopušteno, ljudi maskiraju i izvode performanse, osuđuju i spaljuju antijunake, događa se i da netko pređe granicu dobrog ukusa. Nakon šokantnog karnevala u Imotskom, gdje je spaljena lutka homoseksualnog para s djetetom, sablaznjive fotografije dolaze i s "Murterskih baka", kako Murterani nazivaju svoj karneval.

Image
IMOĆANI SABLAZNILI HRVATSKU: /

Spalili lutke djeteta i gay para, za svaki slučaj djetetu stavili petokraku na čelo

Image
IMOĆANI SABLAZNILI HRVATSKU: /

Spalili lutke djeteta i gay para, za svaki slučaj djetetu stavili petokraku na čelo

Naime, ondje je u maškaranoj povorci ulicama prošla i skupina prodavača životinja s tržnice u Wuhanu. Oni su nudili kravlju glavu na gradelama, mrtvu perad i rasporenog vepra koji je visio obješen za nogu. Naravno, skupina je aludirala na početak epidemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook: Murter Kornati Tourist Board

Loša razglednica

Nekima to nije bilo nimalo smiješno. Naprotiv, drže da je s Murtera poslana loša razglednica u svijet. Sve je završilo na društvenim mrežama.

"Ne, ovo nije Wuhan ni Kina, ovo je Hrvatska, otok Murter, mjesto Murter. Ono što je Murteru već tradicionalno bio ponos, murterski karneval - tzv. 'Murterske bake', sada je sramota. Koliko moraš biti nakaradan ako misliš da je ovaj masakr duhovit?!", pitala se nezadovoljna Murteranka i dodala da nakon ovog "degutantnog primitivizma i klanja u svrhu zabave očekuje se turistička sezona sa kulturnim strancima". Sve je sa svog Facebook profila pozdravila s "Dobrodošli na Murter!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook: Murter Info

Potom je objavila još jedan post u kojem su lešine životinje s maškarane povorke završile na smetlištu. Potom je uslijedila burna rasprava na društvenim mrežama. Za 24sata je objasnila zbog čega je nezadovoljna.

"Objavila sam dva statusa vezano za murterski karneval. U prvom su fotografije same karnevalske povorke gdje jedna od skupina maškara predstavlja Kinu i korona virus i pri tome mesari odrubljene teleće glave, iskasapljene guske, divlju svinju i tko zna što još. Druga objava je sa fotografijama od sljedećeg dana sa smetlišta, s ostacima karnevala. Prvu skupinu fotki sam preuzela sa oficijelnih Facebook stranica 'Murterske bake', a drugu skupinu mi je poslala poznanica koja ih je i fotkala. Kako bilo, jasno je da se o ovom divljaštvu ima što reći, ne razumijem niti kako je nešto takvo uopće dozvoljeno, tim više što su prisutna bila i djeca", pojasnila je ogorčena mještanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook: Murter Kornati Tourist Board

'Ljubitelji životinja bi trebali čestitati'

Maškarana skupina koja se pokušala našaliti s koronavirusom nije bila raspoložena za razgovor s novinarima oko toga zašto su izabrali baš tu temu i baš na taj način šokirali građane. Ni iz Turističke zajednice nije bilo komentara, a jedini tko je o toj temi progovorio jest načelnik općine Murter.

"Mislim da su dečki prikazali kinesku tržnicu, negdje gdje muče i ubijaju životinje, a rekvizite su nabavili iz mesnice, dakle već mrtve životinje. Mislim da su time istaknuli nas kao dobru praksu jer mi u Hrvatskoj očito živimo u boljem svijetu, kod nas su zabranili i prodaju sireva na otvorenom. Htjeli su pokazati da, hvala Bogu, živimo daleko od izvora koronavirusa. Možda je nekome to zasmetalo, ljubitelji životinja digli su prašinu. Ali maškare trebaju pokazati što je krivo u društvu i što treba popraviti. Ljubitelji životinja zapravo bi trebali čestitati maškarama na dobroj propagandi, odnosno stavu da na životinje treba paziti", zaključio je Tomi Turčinov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook: Murter Kornati Tourist Board
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo