Nakon donacije Josipoviću Račan otpustio pola radnika

3.4.2010.
14:14
VOYO logo

Zaposlenici kojima je uručen otkaz uredno su dobili otpremninu, no postavlja se pitanje bi li zadržali radna mjesta da mlađi sin pokojnog premijera Ivice Račana nije bio tako široke ruke, svrstavajući se u red donatora koji raspolažu značajno većim prihodima od njegove agencije.

Ivan Račan za Novi list tvrdi da su puštanja posljedica krize i teške situacije, dok su obaveze oko sponzorstva predsjedničke kampanje Ive Josipovića preuzete još prije godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Maksima je ispoštovala dogovor na koji se tada obvezala, s krizom su neki ljudi morali ostali bez posla, no jedno s drugim nema veze'', rekao je.

Na službenim stranicama 'Maksime' vidljivo je da tvrtka ima desetak respektabilnih klijenata, od British Airwaysa do OMV-a, no tamo je i dalje, primjerice, logo propalog SMS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo gubitak ključnih klijenata i stečaj drugih, natjerali su ga, tvrdi, na radikalne mjere, pa mu je tvrtka danas s tek četvero zaposlenih doslovno prepolovljena.

Da ipak nije bilo protekcije ni posebnog tretmana za pojedince, zorno govori podatak da je Račan bio prisiljen otpustiti i svog starijeg brata Zorana koji je, prema njegovim riječima, otada na zavodu za zapošljavanje, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001250079006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo