sveti leopold /

Nakon cjelonoćnog bdijenja u Dubrovniku svetog Leopolda Mandića dočekale tisuće vjernika u Splitu

Cijelu noć i cijeli dan tisuće vjernika dolazi po zagovor svetog Leopolda kojeg su za života zvali prijatelj ljudima, a prijatelj im je ostao i u smrti.

17.9.2017.
19:30
VOYO logo

Domaćeg sveca i zaštitnika dočekali su i veliki i mali, i trombunjeri i festanjuli i brodovi na moru.

Nikola Beusan iz bratstva Prestvetog sakramenta rekao je kako će biti oko 20 brodova koji će sa svojim sirenama pozdraviti dolazak blaženoga Leopolda Mandića u gospu od Milosrđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupio je tisuće u dubrovačkoj noći, baš kao što je i za života radio. Visok tek 1,35 , no ogroman duhom, pa su ga i prije smrti nazivali svetim .

Jedan po jedan, vjernici su prilazili relikviji sveca. Nitko nije ostao ravnodušan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se  čudno, fantastično , uznemireno , uzbuđeno lijepo, to je jedan osjećaj koji se ne može baš izreći jednom riječi", rekla nam je jedna od vjernica Marija Mici Morović.

"Za mene osobno je to jedan sveti trenutak u kojem se stvarno čovjek treba skrusit i promislit je li ono sve kako živiš u životu pravi način i stvarno trudit se  živiš na što više duhovniji način, a što manje matrijalnom nažalost  današnjem vremenu", govori  trombunjer Tomislav Macan.

Cijelu noć i cijeli dan tisuće vjernika dolazi po zagovor svetog Leopolda kojeg su za života zvali prijatelj ljudima, a prijatelj im je ostao i u smrti

No nisu ovdje kažu vjernici zbog smrti niti divljenja neraspadnutom tijelu, već zbog onoga za što je Leopold živio, a to je pomirenje među ljudima i sa samim sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo