Nakon 14 godina na burzi uzela mačetu u ruke!

'Mačetama, sjekirama, vilama, grabljama i rukama borili smo se s prirodom. Nismo navikli na takav fizički napor i bilo je teških dana.

10.9.2011.
13:36
VOYO logo

Ranka Šapinja s još 24 osobe sudjelovala je u trećoj sezoni javnih radova, provedenih u suradnji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Grada Petrinje. Tijekom šest mjeseci uređivali su javne prostore za plaću od 2.190 kuna mjesečno, s priznatim stažem. Za Komunalac su radili i dodatne poslove.

''I ja čekam 14 godina, nema mjesta za moju obućarsku struku. Mjesečni minimalac redovno je uplaćivan, a novac mi je dobro došao za kućne izdatke, pogotovo jer je i suprug nezaposlen'', rekla je Jela Vrdoljak. U velikoj skupini žena našla su se samo tri muškarca. Zlatko Krčelić određen je poslovođom, a za trimere i motorne pile zaduženi su Nikola Sekulić i Željko Bunjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Napravilo se puno, kvalitetno i uspješno. Uklonjeno je raslinje s pruge, očišćena obala Kupe, a radilišta su bila i uz dječji vrtić Petrinjčicu, zgradu u Gajevoj ulici, OŠ Mate Lovraka i novu područnu školu u Češkome Selu'', rekao je voditelj javnih radova Ivan Cvetnik iz Komunalca.

Tvrtka je svakome dala radnu odjeću, osigurala alat i prijevoz na radilišta, odvezla sav otpad, a za kraj organizirala i oproštajni domjenak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201109070281006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo