NAJVAŽNIJE VIJESTI OVOG LEDENOG JUTRA: / Žestoka svađa oko ekonomskih mjera, uvođenje vinjeta, spomenik Tuđmanu...

Image
Foto: Pixsell, Boris Šćitar

Donosimo vam najvažnije teme o kojima ćete danas slušati i o kojima ćete razgovarati.

19.1.2016.
9:39
Pixsell, Boris Šćitar
VOYO logo

1. Zaleđena Hrvatska

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

6. Zagrijavanje - Zasigurno su svi već pripremili zimske kapice. Naime, uvriježeno je mišljenje da se 45%-50% topline gubi kroz glavu. Ali istina je zapravo da se gubi samo 7%. Usredotočite se na održavanje topline cijelog tijela!

Hrvatski građani jutros su se budili uz vrlo niske temperature. Tako su se primjerice svi oni koji su se u Gospiću ustajali u sedam sati ujutro smrzavali na minus 14 stupnjeva. Samo stupanj toplije bilo je u Delnicama, a minus 12 izmjereno je u Otočcu. Svojom je temperaturom šokirao ipak Risnjak gdje je zabilježeno minus 15,6 stupnjeva Celzija. Kako će nam biti u ostatku tjedna, pročitajte ovdje.

Image
LEDENO JUTRO: /

U Gospiću izmjereno čak -14 stupnjeva, evo što nas čeka

Image
LEDENO JUTRO: /

U Gospiću izmjereno čak -14 stupnjeva, evo što nas čeka

2. Svađa oko ekonomskih mjera

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Maček

Ivan Lovrinović

Ekonomist Mosta Ivan Lovrinović žestoko je reagirao na kritike glavnog ekonomiste Unicredit banke. Više o tome možete pročitati ovdje. Istovremeno ugledni domaći ekonomisti su pokrenuli peticiju protiv zamrzavanja uplata u drugi mirovinski stup: PETICIJA DOMAĆIH EKONOMISTA: Protiv zamrzavanja uplata u drugi mirovinski stup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Hrvatska uvodi vinjete?

Image

Tako barem tvrdi mogući novi ministar prometa. Njegove argumente pročitajte ovdje: OLEG BUTKOVIĆ: “Uvest ćemo vinjete za autoceste u Hrvatskoj”.

4. Alternativni natječaj za spomenik Tuđmanu

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

Makarska

Tjedan dana nakon što je završen natječaj grada Zagreba za umjetničko rješenje spomenika Franji Tuđmanu, Inicijativa mladih za ljudska prava objavila je alternativni natječaj za spomenik prvom hrvatskom predsjedniku. Kako stoji u tekstu natječaja, "umjetničko rješenje može težiti kritičkom prikazu Franje Tuđmana ili prikazu neke od komponenata njegova političkog i društvenog nasljeđa”, te da “može biti i iskaz solidarnosti sa žrtvama režima Franje Tuđmana”. Pročitajte više ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo