NAJTRAŽENIJI ČOVJEK U BIH: / Sumnja se da je svirepo likvidirao policajca, mještani ne izlaze iz straha, a internetom kruži snimka koju je objavio

Image
Foto: Pixsell/YouTube
10.2.2019.
17:00
Pixsell/YouTube
VOYO logo

Edin Gačić trenutno je najtraženiji čovjek u BiH. Prije šest dana u naselju Podorašac kod Konjica brutalno je ubio Sauda Sultanića, a od tada je u bijegu.

U subotu navečer u mjestu Suhodol ubijen je pripadnik bosanske policije, a sumnja se na Gačića. Za njim traga velik broj svih policijskih agencija iz BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac Mahir Begić (48) pronađen je ustrijeljen u subotu navečer kod sela Sudohol u okolici Tračina, tridesetak kilometara južno od Sarajeva prema Mostaru. On je čuvao poligon za obuku policajaca a mrtvog ga je pronašao kolega koji ga je došao zamijeniti na stražarskoj smjeni.

U međuvremenu, bosanskohercegovački mediji su aktualizirali snimku koju je Gačić objavio na YouTubeu u ožujku prošle godine. Na njemu se nalazi sa starijom ženom za koju kaže da je upravo zbog nje preživio nakon što je izašao iz zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

Suhodol: Na straži ubijen policajac koji je čuvao objekt Federalne Uprave Policije

Image

Suhodol: Na straži ubijen policajac koji je čuvao objekt Federalne Uprave Policije

Pretražuje se šuma, nadlijeće helikopter...

U videu između ostalog kaže i kako ga za dva mjeseca neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Suhodola patroliraju brojne policijske snage, javlja reporter Avaza sa lica mjesta. Pretražuje se obližnja šuma i napušteni objekti, a lokaciju nadlijeće i helikopter. U potragu su uključeni i psi tragači.

Mještani s kojima su razgovarali reporteri Avaza kažu kako su u strahu te kako cijelu noć nisu oka sklopili. Ipak, sigurniji su kada je tu policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imate čovjeka koji je lud i koji je na slobodi'

U naselju Suhodol vladaju šok i nevjerica. Samo se pojedini mogu vidjeti na vratima kuće, gdje se kratko zadržavaju, a potom se vraćaju u svoje domove. Novinari Avaza navode kako u blizini mjesta zločina nisu sreli nikog od mještana, a policija patrolira i glavnom prometnicom u Suhodolu.

Nakon izvanredne sjednice vlade Sarajevske županije njezin predsjednik Edin Forto kazao je kako su angažirane sve raspoložive snage u županiji a zatražena su pojačanja iz drugih policijskih agencija kako bi se što prije lociralo i uhitilo Edina Gačića za kojega se sumnja da je počinio taj zločin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvedena je neka vrsta izvanrednog stanja u policiji i ukinute su redovite policije smjene, pojasnio je županijski premijer, dodajući da za policajce "nema ni spavanja ni godišnjih odmora" dok se ne pronađe i ne uhiti Gačića. “Imate čovjeka koji je lud i koji je na slobodi”, kazao je Forto novinarima. Potvrdio je i kako su dodatne mjere sigurnosti uvedene u samom Sarajevu pri čemu je posebna pozornost posvećena zaštiti škola i vrtića no nije pojasnio zbog čega su upravo takvi objekti pod posebnom zaštitom.

Gačić je 1998. ubio suborca Ismeta Gunića, a četiri godine kasnije i svoju majku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo