ODGOĐENA DELOŽACIJA OBITELJI CVJETKOVIĆ / Policija odbila izvršiti zadatak?

Od deložacije obitelj Cvjetković sa zagrebačkog Bukovca, koja je trebala biti provedena danas, se odustalo. Navodno je policija odbila izvršiti zadatak.

24.3.2015.
8:00
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog helsinčkog odbora Ivan Zvonimir Čičak, koji je također došao ispred obiteljske kuće Cvjetković, kazao je kako se čuo s visokim izvorom iz policije koji mu je rekao da je zagrebačka policija odbila izvršiti zadatak.

Ivan Kobaš, odvjetnik Borisa Žibrata, koji je na dražbi kupio kuću deveteročlane obitelji Cvjetković, potvrdio je RTL-u kako policija nije u mogućnosti izvršiti svoju zadaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je u jednom od statusa Živog zida na Facebooku navedeno da je policija već krenula prema kući deveteročlane obitelji Cvjetkovići koji su već četiri puta trebali biti deložirani.

Iz Živog zida pozvali su Zagrepčane da im se pridruže, te su se našalili na račun policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Interventne policije na Bukovcu još nema jer im se pokvario akumulator na bageru, pa traže novi bager za rušenje barikade. Svi koji možete doći osobno, dođite. Dobili smo malo vremena da nas se okupi još", objavili su na društvenoj mreži.

"Gdje je sada predsjednica Kolinda?", pitaju se aludirajući na predizborna obećanja predsjednice Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svojoj Facebook stranici su objavili i fotografije brojnih ljudi koji ispred kuće "dežuraju" već tjedan dana spremni da odbrane obitelj od izbacivanja na ulicu.

"Dobili smo dojavu o većem broju vozila, pripremili smo se i podigli barikadu. Javljali su nam građani. Živimo kao u ratnom stanju", kazala je u utorak ujutro za HTV Marija Cvjetković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok u kojemu su se Cvjetkovići mogli dobrovoljno odseliti istekao je prošlog ponedjeljka. Dakle, već tjedan dana policija svakog trenutka može doći i silom iseliti obitelj. Živi zid tvrdi da će peti pokušaj deložacije biti upravo danas, a objavili su i link za praćenje prijenosa uživo.

Poruke podrške obitelji Cvjetković stižu sa svih strana Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo