Jedan od simbola Splita /

Najstarija splitska ljekarna trajno zatvorena: Nogometaš Nikola Kalinić tražio je očito previše

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nije se uspio postići dogovor s vlasnicima prostora

23.12.2020.
11:41
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Najstarija gradska ljekarna, jedan od simbol Splitu, ona u prizemlju zgrade u Marmontovoj 2, opet je zatvorena, ovaj put čini se trajno, piše Slobodna Dalmacija.

Kako doznaju iz firme "Pharmagal", zakupca tog poslovnog prostora, inače sestrinske firme Ljekarne Splitsko-dalmatinske, poslovna jedinica se zatvara jer se pokazala neprofitabilna, a vlasnik prostora ponudio je novi ugovor s dvostrukom većim najmom, pa je "Pharmagal" odlučio izići iz tog prostora, o čemu su obavijestili Konzervatorski zavod u Splitu - razlog: prostor je pod zaštitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Uhićen je /

Zadranin krivotvorio novčanice od 200 kuna pa kupio mobitel i duhanske proizvode

Image
Uhićen je /

Zadranin krivotvorio novčanice od 200 kuna pa kupio mobitel i duhanske proizvode

Ljekarništvo se u tom prostoru ne obavlja već sedam godina jer poslovni prostor nema uvjete za otvaranje i obavljanje ljekarničke djelatnosti sukladno važećem pravilniku o uvjetima za određivanje područja na kojem će se osnivati ljekarne i Pravilniku o minimalnim uvjetima za obavljanje zdravstvene djelatnosti.

Korona poremetila planove?

"Radi nemogućnosti otvaranja ljekarne, s ciljem njegovanja kulturne baštine i značenja ovog prostora, naše povezano društvo u svojstvu zakupnika otvorilo je specijaliziranu prodavaonicu za promet lijekovima na malo i medicinskim proizvodima.Tu se, pak, nisu mogli izdavati lijekovi na recept, a prodavaonica je bila otvorena do 30. rujna ove godine. Cijelo vrijeme zakupa poslovna jedinica nije bila profitabilna, te su rashodi bili veći od prihoda, odnosno poslovala je s gubitkom", rekao je u pisanom odgovoru Mate Krce iz firme "Pharmagal".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje se navodi kako je istekom osnovnog ugovora vlasnik prostora, nogometaš Nikola Kalinić, ponudio novi ugovor o zakupu s dvostruko većim iznosom zakupnine nego do sada. Nije se uspio postići dogovor s vlasnicima prostora. 

Danas je ova ljekarna pod zaštitom Ministarstva kulture, a u vlasništvu je Nikole Kalinića, koji je do sada bio prilično obziran te je nudio povoljnu cijenu najma, sve do korone koja je poremetila planove svima, pa tako i ovoj ljekarni, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo