Drugačiji izbori / Najstarija hrvatska missica: Upoznajete najljepšu i najšarmantniju Hrvaticu 80 plus

Zdenka Viljetić postala je najstarija hrvatska missica

26.10.2018.
8:15
VOYO logo

U Hrvatskoj ima jako puno izbora za najljepšu Hrvaticu - Miss Hrvatske, Miss Universe Hrvatske, miss sporta, miss turizma, miss ovoga i onoga. Ako vam je dosta silnih izbora, ovaj današnji ipak je bio drugačiji od svih navedenih.

U Zagrebu je danas održan izbor za miss, ali stariju od 80 godina. Natjecalo se 15 prekrasnih gospođa iz cijele Hrvatske, a pobijedila je najstarija među njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 91-godišnjakinja najljepša je i najšarmantnija Hrvatica 80 plus.

Na jedan dan u zagrebačkom staračkom domu, najvažnije su bile maskara na očima, frizure na glavama, i štikle na nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je za 15 najljepših hrvatskih gospođa starijih od 80 bio velik dan, a za dvjestotinjak korisnika doma to je bio jedan od zabavnijih dana kojeg pamte.

"Po meni sve su zaslužile pobjedu, neka pobjede sve", rekao je Zvonimi Sruk, umirovljenik koji je zadovoljan boravkom u staračkom domu je samac koji ne zna kuhat, peglat i prat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije prvog izlaska pred žiri, trema je bila vidljiva kod svih 15 kandidatkinja izbora za Miss 80 plus, a svaka je uz sebe imala i muškog partnera za bolji opći dojam, ali i za održavanje ravnoteže.

Nakon prve šetnje pred publikom, došao je red na ples. Pokazali su istrenirane korake valcera, a i još uvijek dobre kukove. Između 15 kandidatkinja iz cijele Hrvatske, birala se ona najzgodnija, najšarmantnija i najsimpatičnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OPAKA KONKURENCIJA

Gospođe su mlađim generacijama poručile da budu poštene i da se dižu starijim ljudima u tramvaju. Konkurencija je bila opaka, a gospođa Klara je čak i pripremila autorsku pjesmu. 

"Ona još svašta i stvara, za nešto i ima dara. Trči na sve strane, uopće ne broji svoje dane. Ne daj bože, da to prestane", poručila je Klara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ipak su se od svih natjecateljica istaknule tri, a to je primijetio i stručni žiri.

Kao i svaki izbor za miss pa tako i ovaj, imao je drugu i prvu pratilju. Tako je druga pratilja izbora za miss 80 plus postala Mira Cerjan, umirovljenica iz Zagreba koja sa svojih 85 godina u slobodno vrijeme čita knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da vam pravo kažem, bilo mi je neugodno. Ja ne volim to, ja volim sudjelovati u svemu, ali natjecanja ne volim", kazala je skromna Mira.

Titulu prve pratilje odnijela je Danica Vanjiček iz Zagreba koja je baš proslavila 85. rođendan. Svoje vrijeme provodi slušajući glazbu i šetajući prirodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je što sam ovo doživjela. Bila sam jako bolesna, preboljela sam rak, amputirana mi je dojka, preživjela sam infarkt, ali usprkos svemu tome spasila me vedra narav. Nije dobro govoriti o sebi u superlativu, ali dobra sam osoba i prva pratilja", rekla je vedra Danica.

Zdenka Viljetić je tako postala prva missica 80 plus. Ima 91 godinu te je ujedno i najstarija natjecateljica koja je sudjelovala. Iz Zagreba je, a u slobodno vrijeme pleše i druži se s prijateljima u domu.              

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate što? Ja sam sada ni na nebu ni na zemlji. Nešto jako lijepo. To sam mogla samo u snu poželjeti", rekla je najljepša stanarka umirovljeničkog doma.

Iako je najstarija natjecateljica, pomela je konkurenciju i u 91. godini napokon nosi krunu na glavi. Svako jutro budi se u 6 sati, doručkuje u 8, očisti svoju sobu i ako se nešto dogodi, sve će biti uredno, kazala je Zdenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su natjecateljice prvog ovakvog izbora za miss sretne što su sudjelovale jer su se barem na jedan dan osjećale kao najljepše žene na svijetu.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo