za obožavatelje širom svijeta / Najpoznatiji detektiv na svijetu dobiva svoju prvu izložbu

Image
Foto: IMDB

Na izložbi će se, između ostaloga, naći i rukopis priče u kojoj je pisac 1903. vratio Sherlocka iz mrtvih, kao i njegov slavni kaput.

30.5.2014.
8:47
IMDB
VOYO logo

Sherlock Holmes, "najslavniji Londončanin koji nikad nije postojao", uskoro će dobiti prvu veliku izložbu u Londonu u 60 godina.

Museum of London postavit će ujesen veliku izložbu o Holmesu, iskoristivši popularnost BBC-jeve serije "Sherlock", s Benedictom Cumberbatchom u glavnoj ulozi, koja je stekla milijune obožavatelja širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim nedavno otkrivenog portreta Sherlockova tvorca, na izložbi će se naći i rukopis priče u kojoj je pisac 1903. vratio omiljenog detektiva iz mrtvih, ali i njegov slavni kaput, piše Independent.

Voditelj povijesnih zbirki u muzeju i glavni kustos izložbe Alex Werner rekao je kako je "došao trenutak da se prizna da je on jedan od simbola Londona". Sherlock je, dodao je, dio naše predodžbe Londona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja izložba o Holmesu i njegovu pomoćniku dr. Johnu Watsonu bila je postavljena 1951., a ovaj put će Muzej posegnuti i za odjećom i predmetima iz toga doba, a neki će izlošci biti posuđeni iz zbirki diljem svijeta.

Jedan od najzanimljivijih je svakako jedan od rijetkih portreta za koje je Arthur Conan Doyle pozirao. Ulje na platnu, koje će prvi put biti izloženo u Britaniji, naslikao je Sidney Paget čije su ilustracije u "The Strand Magazines" postale predložak za Holmesov izgled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo