Evo što kažu pobjednici / Najjači Hrvati i Hrvatice odmjerili su snage u Sinju - interes za ovim sportom sve više raste

U Sinju se pazilo i na doping

26.6.2021.
19:00
VOYO logo

Najjači Hrvati i Hrvatice odmjerili su snage u Sinju. Na 12. prvenstvu Hrvatske u obaranju ruke okupio se rekordan broj natjecatelja. Njih 242 u čak 32 kategorije. Novost je natjecanje i mlađih od 16 godina.

Snaga, izdržljivost, brzina - sve je važno kada želiš protivniku oboriti ruku.
I dok neki ulažu u naporne treninge, iskusniji se ne zamaraju s mišićavom konkurencijom…

Josip Poleš, natjecatelj u kategoriji seniori: "Oni su momci koji ulažu više u sebi nego ja, mene drži genetika - samo sparing na stolu I ništa drugo.”

Interes za ovaj sport raste, a potvrđuje to i broj natjecatelja u brojnim kategorijama na prvenstvu u Sinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Aleksandar Jakovac, potpredsjednik Europskog i predsjednik Hrvatskog saveza za obaranje ruke: "Rekordan broj natjecatelja što nam je iznimno drago što nam je drago s obzirom na covid godinu, preko 240 natjecatelja. Osobe s inavaliditetom, juniori do 16 i do 18, seniori , seniorke, oduševljeni smo u 32 kategorije.”

Novost je I natjecanje mlađih od 16 godina. A čini se da oni koji su novi u tom sportu iznenade I sami sebe.

Fran Mikulić, pobjednik u kategoriji do 16 godina KOR Spartanci: “Pa vjerovao sam u sebe znao sam da sam jači od ovih mojih godina, a ne baš zlatno.”
Marinko Katić, pobjednik u kategoriji početnici KOR Split: “Malo sam iznenađen jer je moja desna dominantnija nego liva ruka. Došao sam s broda jučer, došao sam jučer presretan sam. “

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na prvenstvu više je kategorije I za osobe s invaliditetom.


Luka Drokan,pobjednik u kategoriji osoba s invaliditetom KOR TREŠNJEVKA: “Sada sam osvojio zlatnu medalju na lijevu ruku, desnu nisam prijavio jer je ozljeđena. Nažalost, tako je kako je , ali zadovoljan sam. “

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snage su odmjerile i žene, a čini se su najjače one iz Križevaca jer su prva tri mjesta otišla tamo.
Stevana Vujasinović , pobjednica u kategoriji seniorke KOR Tigar Križevci: "Ja sam saznala za taj sport I krenula, jako me interesiralo, nema puno žena. Ja treniram već dvije godine I super mi ide… samo mi je tehnika trebala. “

U Sinju se pazilo i na doping, pa su neki natjecatelji nasumično izabrani za kontrolu na nedopuštena sredstva. U ovom sportu cijeni se prije svega čista snaga i poštena borba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo