NAJEZDA GAMADI I U DALMACIJI, ALI NISU KOMARCI: / 'Grad ih je pun, ulaze ljudima u stanove. Pa neću ja valjda bacati otrov po kvartu!?'

Image

Dok Slavonija muku muči s najezdom komaraca, u Splitu trpe najezdu žohara

20.6.2019.
12:04
VOYO logo

Dolaskom ljetnih temperatura Splićani su pohrlili na otvoreno kako bi nakon svibanjskih kiša, napokon uživali na svježem zraku. Ali, osim građana i turista, na ulice su izišli i žohari. Čitatelji Slobodne Dalmacije javljaju kako je grad pun žohara.

"Sinoć sam šetao po Mertojaku i naišao na ogromnu količinu žohara. Bilo je dvadesetak žohara oko svakog šahta. Jutros sam zvao CIAN, oni su me uputili na Gradski kotar Mertojak, a tamo su mi rekli da mi mogu dati otrov za miševe! Doslovno. Nakon što sam uspio objasniti da se radi o gradskoj površini i da ja neću bacati otrov po Mertojaku, rekli su mi da pošaljem mail sa slikom i da će onda poslati zahtjev. Iskreno, ne zvuče mi uvjerljivo", napisao je Bartol Filipović Grčić u Facebook grupi Split i oko Splita te zamolio više od 28.000 članova grupe da ga savjetuju što treba učiniti i da mu pošalju slike žohara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haraju 10 godina

Nakon samo nekoliko minuta javili su se deseci građana s istim problemom: "Ima i deset godina kako Mertojak ima problema sa žoharima. Ulaze ljudima u prizemlju u stanove, stravično ih je puno", napisala je susjeda.

Neki su se pak obrušili na CIAN, tvrtku koja se bavi dezinsekcijom, ali i na gradsku vlast: "Nema di ih nema... vrućine pa izlazu lipo... a gradske vlasti ne rade svoj posal... dosta dugo ih nije bilo al il su postali imuni na CIAN-ove klopke ili CIAN ne radi svoj posal... A prin je ovo drugo... nima se pinezi... pa šlape u ruke i udri."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna stanarka Meja poslala je video prepun žohara, a u gotovo svim gradskim kvartovima ljudi su viđali ta puzeća stvorenja. No, veći je problem prebacivanje odgovornosti u rješavanju ovog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ping-pong sa žoharima

"Žohara ima i to nije ništa neobično. Svake godine imamo iste situacije. Evo sada smo u tijeku dezinsekcije manjeg broj šahti u centru grada gdje su nam prijavljeni žohari. Svi građani koji ugledaju žohare u svome kvartu trebaju problem prijaviti u svom gradskom kotaru koji će po primitku prijavu proslijediti nama i mi ćemo izaći na teren", objasnio je Alan Kurtović iz tvrtke CIAN.

U Gradskom Kotaru Mertojak, pak, druga priča: "Za to je nadležan CIAN. Vlaga je velika pa su izašli na ulice, a mi ne možemo reagirati na rekla-kazala. Treba imati dokaz, odnosno fotografiju kako bismo je mogli proslijediti nadležnim službama", rekla je tajnica GK Mertojak Nada Milovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo