NAJBLIŽI SURADNICI O MILANOVIĆEVOJ SAVJETNICI: / 'Ona je potpuno nekompetentna. Jedina kvalifikacija joj je što je prijateljica njegove žene'

Image
Foto: Robert Anic/Miranda Cikotic/PIXSELL

O novoj savjetnici za odgoj i obrazovanje Zorana Milanovića u obrazovnim krugovima nemaju lijepe riječi: 'Ona je potpuno nekompetentna.

22.2.2020.
11:23
Robert Anic/Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO), Jadranka Žarković i službeno jučer imenovana savjetnicom za odgoj i obrazovanje novog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, ispostavlja se da u obrazovnim krugovima nije baš na najboljem glasu. Naime, Jutarnji list doznaje od sugovornika iz obrazovnih krugova da u četiri godine mandata nije napravila ništa vrijedno spomena, da nikad nije održala predavanje ili bilo kakvo zapaženo izlaganje vezano uz obrazovanje.

Njeni najbliži suradnici tvrde da je jedina njena kvalifikacija bila to što je prijateljica Milanovićeve supruge Sanje Musić Milanović. "Ona je potpuno nekompetentna. Njoj se nije moglo pristupiti u Agenciji, nije uopće odgovarala na mailove. Kad je došla u AZOO, zabarikadirala se u svoj ured i postavila zvučnu izolaciju", rekao je sugovornik iz obrazovnih krugova za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list nadalje doznaje kako je AZOO posvađala s brojnim udrugama u obrazovanju s kojima su dotad odlično surađivali te da je na čelno mjesto došla je na pritisak tadašnjeg premijera Milanovića, kao prijateljica njegove supruge.

Image
MILANOVIĆEV BIVŠI MINISTAR O KONTROVERZNOJ ŽENI NA PANTOVČAKU: /

'Neka se sama izjasni. Ako će ga tako savjetovati, neka joj se zahvali...'

Image
MILANOVIĆEV BIVŠI MINISTAR O KONTROVERZNOJ ŽENI NA PANTOVČAKU: /

'Neka se sama izjasni. Ako će ga tako savjetovati, neka joj se zahvali...'

Tri iPhonea i vozilo MUP-a

Tijekom svojeg mandata koristila je čak tri mobitela, iPhone 5, iPhone 6s i iPhone 8, kao i MacBook Air 13.3 te prijenosno računalo HP. No, nakon što je prestala biti ravnateljica AZOO-a nije vratila jedan službeni mobitel (iPhone 5), drugi je vratila neispravan (iPhone 6s), a MacBook Air bio je u kvaru, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je bila ravnateljica Agencije također se vozila u službenom vozilu Škodi Rapid 1.6 TDI Ministarstva unutarnjih poslova (MUP). Agencija u svom vlasništvu ni u najmu nije imala službeni automobil pa ga je Žarković pola godine nakon što je stupila na dužnost zatražila od MUP-a i dobila na korištenje, doznaje Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo