Najavljena obilna kiša, izdane upute građanima

Meteorolozi su za ponedjeljak navečer najavili kišu, praćenu grmljavinom, a glavnina bi trebala pasti na području sjevernog Jadrana, u Gorskome kotaru, Lici i sjeverozapadnim krajevima.

16.9.2013.
18:37
VOYO logo

Naime, pulske komunalne službe su nakon dojave Županijskog centra 112 da se u noći s ponedjeljka na utorak na Jadranu očekuju pljuskovi s grmljavinom te da bi ponegdje mogla pasti veća količina kiše, izvršile pregled šahtova i očistile slivnike na ugroženim područjima.

Vlasnicima osobnih vozila su iz Stožera zaštite i spašavanja Grada Pule savjetovali da vozila premjeste s kolnika na kojima se uobičajeno očekuje veća količina oborinske vode, prenosi Glas Istre. Vlasnicima i korisnicima poslovnih prostora savjetuju pak poduzimanje zaštitnih mjera za sprječavanje poplave i prodora vode u poslovne objekte, a to se posebno odnosi za područje pulske tržnice, parkiralište Doma braće Ribar, područje oko zgrade Croatia osiguranja, Ulica Kačića Miošića, Smareglina ulica (potez do zgrade INK-a), Flanatička ulica (potez do Trga Portarata), Ciscutijeva ulica, Ulica 43. istarske divizije, Zagrebačka ulica te područje Punte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve pulske interventne ekipe su u stanju pripravnosti.

Inače, meteorolozi i za utorak najavljuju pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Glavnina kiše očekuje se u noći i prijepodne, obilnija na sjevernom dijelu Jadrana i u zapadnoj unutrašnjosti. Poslijepodne i pogotovo u noći na srijedu sa sjeverozapada očekuje se postupno razvedravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo