doznajte kako se prijaviti / Nagradna apstinencija od nikotina: prestani pušiti i osvoji 3000 kuna, izazov traje 30 dana

Nagradna apstinencija od nikotina počinje na nacionalni dan bez duhanskog dima. Ove godine to je 14. veljače. Ujedno je to i prvi dan korizme

1.2.2018.
19:20
VOYO logo

Ako tko može pušačima pomoći prestati pušiti- to je ovaj čovjek. Boris Gracin nije samo psihijatar pa poznaje ljudsku dušu. Nije najvažnije ni što je voditelj škole nepušenja. Pušače razumije jer je i sam jako dugo živio u oblaku duhanskog dima. 

"Pa sigurno jedno 15 godina najmanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je jednog dana zauvijek odlučio raskrstiti s ovisnošću.

"Meni nekako normalno uz ove tjelesne probleme to je taj problem čovjek koji je ovisan nije slobodan čovjek. Upravo taj psihički moment da si slobodan, neovisan jer to je ono što se ne može platiti novcem ", kaže Boris Gracin, voditelj škole nepušenja NZJZ Dr. Andrija Štampar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali siguran je da novac može biti odličan motivator. Zato mu se ova akcija Slavonsko-požeške županije izrazito sviđa. 

"Sam proces odvikavanja od pušenja mora biti povezan i sa nekakvim ugodnim događajima. Tako se u samom procesu odvikavanja od pušenja radimo uvijek da se čovjek nagradi sa nešto što bi volio", ističe Gracin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još kad časti netko drugi! Ima li boljeg poticaja. 

"S obzirom na našu financijsku situaciju kakva je kod velike većine ljudi novac itekako može biti dobar motiv", ističe Dijana Mayer iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što može pomoći? Nema vam recepta za prestanak. Odluka samog pojedinca je najvažnija. Sve naše akcije su vam samo jedan input ili okidač šta će koga potaknuti", dodaje Mayer.

Nagradna apstinencija od nikotina počinje na nacionalni dan bez duhanskog dima. Ove godine to je 14. veljače. Ujedno je to i prvi dan korizme. Više dobrih razloga da bi se baš ove godine mogli odreći te odvratne, nezdrave navike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijaviti se možete ----> na OVOM LINKU.

”Pušenje odbaci, lovu nabaci”, projekt je koji četvrtu godinu zaredom provodi Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Prijaviti se mogu svi zainteresirani spremni najmanje mjesec dana apstinirati od cigarete.  Uvjet je da su svakodnevni pušači ili korisnici duhanskih proizvoda, s barem godinu dana pušačkog “staža”. Prijave se podnose do 13. veljače, a svaki kandidat imenovat će i jednog svjedoka, člana obitelji, koji će na kraju potvrditi je li doista apstinirao od duhana. Pobjednik dobiva poklon-bon od 3000 kuna. Svaki kandidat imenovat će i jednog svjedoka, člana obitelji, koji će na kraju potvrditi je li doista apstinirao od duhana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo