VRHUNAC GNJUSNOSTI / Načelnik koji je mlatio ženu pred kamerama ne samo da niti ne pomišlja na ostavku, nego je još povukao licemjeran potez

Iz HDZ-a je istupio jer ne želi biti teret stranci, ali ne vidi nikav razlog da podnese ostavku, štoviše, iako je cijela Hrvatska gledala snimku kako tuče vlasnicu kafića, iako je, s velikom zadrškom pokrenuta i istraga, tvrdi da je ona njega udarala.

14.8.2023.
23:04
VOYO logo

Žarko Žgela, načelnik općine Severin, koji je tukao 28-godišnju vlasnicu kafića Mustang u Bjelovaru uz riječi "ovo je moje selo",  i koji je to negirao iako je sve dobro snimljeno na nadzornoj kameri, konačno se obratio novinarima.

Iz HDZ-a je istupio, no ostavku na mjesto načelnika nije podnio.  I policija je dosta bojažljivo istupala. Prvo su iz PU bjelovarsko - bilogorske poručili su da su 9. srpnja postupali u Severinu te su kriminalističkim istraživanjem utvrdili identitete nekoliko počinitelja "koji su narušavali javni red i mir", a nakon što je procurila snimka Žgela je prijavljen samo za prekršaj, za remećenje javnog reda i mira. Dežurni sudac Prekršajnog odjela bjelovarskog Općinskog suda pustio je na slobodu Žarka Žgelu i dvojicu muškaraca koji su prijavljeni za narušavanje javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek naknadno, ovog tjedna, otvorena je istraga  za kazneno djelo nasilničkog ponašanja.

Image
U SEVERINU KOD BJELOVARA /

Otvorena istraga protiv nasilnog načelnika koji je mlatio vlasnicu kafića: Analiziraju ima li elemenata kaznenog djela

Image
U SEVERINU KOD BJELOVARA /

Otvorena istraga protiv nasilnog načelnika koji je mlatio vlasnicu kafića: Analiziraju ima li elemenata kaznenog djela

'Ona je mene udarila, nisam ja nju, Onda sam kasnije ja nju'

Sada za RTL ponavlja da je vlasnica kafića njega napala. "Zašto bi ja dao ostavku?", pita a kada mu se skrene pozornost na to da je istukao ženu, kaže: "Ona je mene udarila, nisam ja nju! Onda sam kasnije ja nju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No iako je pod istragom zbog nasilja nad ženama ne vidi nikakav problem da dodijeljuje nagrade. Tako je načelnik pod istragom za nasilje došao na dodjelu sredstava za zapošljavanje,  ženama u sklopu programa Zaželi. Da farsa bude veća, od 3 načelnika općina, na fotografijama dodjele europskog novca, nije navedeno jedino njegovo ime.  

Zaželi je program zapošljavanja žena koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Vodi ga Ministarstvo rada, koje se od svega ograđuje. U pisanom odgovoru su naknadno objasnili da nisu sudjelovali u dodjeli niti organizirali konferenciju. Kažu da osuđuju nasilje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo