STIŽE ZIMA! / Samo dvjestotinjak kilometara od Zagreba pao snijeg, posvuda zahladilo, pogledajte što nas čeka u narednim danima

Image
Foto: DHMZ

Danas nas čeka nešto hladnije vrijeme, a u gorju je ponegdje već pao i snijeg

5.11.2022.
8:31
DHMZ
VOYO logo

Umjereno i pretežno oblačno danas, kiša povremeno na istoku, u Dalmaciji i Lici, a u ostalim krajevima tek mjestimice, dok su na jugu mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najviše suha vremena očekuje se na sjeverozapadu zemlje i u Istri, dok će u najvišem gorju padati i snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Zavižanu palo 3 centimetara

Puhat će umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac, u gorju s jakim udarima, na istoku i sjeverozapadnjak, a na Jadranu jaka i olujna bura, na jugu još jugo.

Najviša dnevna temperatura od 9 do 14, na Jadranu između 15 i 20 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg je već pao na Zavižanu, izvijestio je DHMZ na svojem Twitter profilu. U 7 sati izmjerena je visina od 3 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućeg tjedna svježija jutra

U kopnenim predjelima još u nedjelju dosta oblaka, ali bit će većinom suho, samo je u noći moguće još malo slabih oborina, javlja RTL-ov Danas.hr. U novom tjednu stabilno, tijekom dana barem kraća sunčana razdoblja, ali vraćaju nam se i jutarnja magla i niski oblaci. Prema sredini tjedna porast dnevne temperature, ali i pad minimalne pa će jutra biti sve svježija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu već od nedjelje većinom sunčano, jedino ostaje prilično vjetrovito, ali jaka i olujna bura će prema večeri slabjeti. Utorak će vjetar uglavnom izostati pa je magla moguća i ponegdje uz obalu, a nova doza oblaka i kiše na sjevernom Jadranu je izgledna u drugom dijelu tjedna, dok u Dalmaciji ozbiljnijih promjena nema na vidiku.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo