mnogobrojni sadržaji / Na zagrebačkom velesajmu otvoren jubilarni 40. po redu sajam knjiga Interliber

Otvoren je juilarni 40. Interliber - najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Ove godine predstavit će se više od 300 izlagača iz 16 zemalja

7.11.2017.
19:16
VOYO logo

Za one najmlađe tu su originalne dječje radionice. Za one pak željne dodatnog znanja - mogu se upoznati s kineskom kulturom! Svi misle kako je to baš divno što mogu imati svoje ime na kineskome jeziku!

No ipak, i ove godine glavne zvijezde Interlibera su - knjige. U svim oblicima i veličinama, razne tematike i žanra. I ove godine ih na najvećem sajmu knjiga, koji ujedno slavi i 40. rođendan - možete kupiti po akcijskim cijenama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu su i popusti uvijek prisutni, na najnovije naslove 20 posto cak i do 80 posto stvarno se moze reći da ima knjiga od 5 kuna pa do 100", Ana Tafra, Odnosi s javnošću Mozaik knjige.

A i kultura čitanja se popravila: hrvatska statistika, iako je i dalje na europskom dnu, ide k boljem. Svaki četvrti Hrvat kupuje knjige, a 53 posto građana - čita jednu knjigu godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije je bilo pet do deset knjiga godisnje, ali sad malo manje, više časopisi i nešto brža, kraća štiva", otkriva Zdravko iz Zagreba. 

"Pročitam mjesečno jednu cijelu knjigu jer ne stignem, moram se bavit s unučadi", kaže pak Dragica iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali čini se, nitko ne gaji takvu ljubav prema knjigama kao gradonačelnik Milan Bandić.

"Ja kad dođem doma zaspem pod tušem, ali uvijek bar 20-ak stranica pročitam Trenutno sam na memoarima Churchila jer me to lijepo uspava", otkrio je zagrebački gradonačelnik, dodavši da još uvijek nema nadražu knjigu, te da će to tek postati - ona koju on sam napiše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo