Na zagrebački Ekonomski fakultet stiže revizija!

V.d.

19.2.2010.
14:23
VOYO logo

Dekanica Melita Kovačević na konferenciji za novinare potvrdila je da na fakultet stiže revizija koja će utvrditi koliko je novca zarađeno u Međunarodnoj ljetnoj školi ekonomije, kako se novac dijelio te kolike su honorara dobivali profesori.

Naime, kako piše Večernji list, zasad se zna da je Ljetna škola lani zaradila nešto više od šest milijuna kuna, a da je polovicu tog iznosa dijelilo 40-ak profesora. Međutim, honorari nisu bili za sve isti, a šuška se da je najveći honorar iznosio čak 250 tisuća kuna, i to za tri tjedna rada!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želju da na fakultet dođe revizija iskazali su i sami članovi Fakultetskog vijeća svjesni odgovornosti koju imaju u cijeloj ovoj situaciji. Još nije dogovoreno hoće li doći državna revizija ili će fakultet angažirati neovisnu revizijsku kuću. A kao što će se provesti vanjska revizija, isto će se tako napraviti i unutarnja revizija poslovanja", izjavila je Kovačević.

Analizirat će se i rad Međunarodne ljetne škole, koja je u međuvremenu ukinuta. No studenti i profesori mogu biti mirni jer poništavanja ispita položenih u školi vjerojatno neće biti, kao ni kažnjavanja profesora, rekla je privremena dekanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Načelan je stav da se studente i profesore zaštiti i da ih se ne kažnjava za nešto što im je sustav dopuštao i omogućio. No to ne znači da ne treba napraviti kompletnu analizu", poručila je Kovačević.

Također, potvrdila je da će fakultet u iduća tri mjeseca dobiti novog dekana, a izboru će prethoditi izmjene Statuta fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Detalji će biti poznati idući tjedan, ali za sada mogu reći da će veću ulogu u glasovanju imati redoviti profesori koji su do sada bili na neki način zanemarivani", rekla je Kovačević.

Prethodni članci:

arti-201001200340006 arti-201002170057006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo