VRATILA SE ZIMA? / Na Sljemenu pao snijeg, a narednih dana nebo će požutjeti od saharskog pijeska

Image
Foto: Livecamcroatia/Screenshot

Za danas je i najavljeno da bi na vrhovima planina mogao pasti snijeg. Bit će većinom oblačno, osobito na istoku i u gorju gdje može biti još mjestimice slabe kiše

8.3.2024.
8:52
Livecamcroatia/Screenshot
VOYO logo

Iako smo se polako počeli pripremati na proljeće, Sljeme se zabijelilo na Dan žena. Ne bi bilo ništa neočekivano, da nije bilo toliko toplo zadnjih dana. U prosjeku je bilo 7 stupnjeva više nego proteklih godina.

Nulta izoterma se po podacima radio sondaže opservatorija Maksimir u petak ujutro spustila na 800 metara nadmorske visine, a na Puntijarki je jutros u 7 sati izmjereno -1.4 C uz slab sjeveroistočnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za danas je i najavljeno da bi na vrhovima planina mogao pasti snijeg. Bit će većinom oblačno, osobito na istoku i u gorju gdje može biti još mjestimice slabe kiše. Na Jadranu se očekuju dulja sunčana razdoblja, na sjevernom dijelu uz slabu do umjerenu, pod Velebitom u početku pojačanu buru.

Image
PRIPREMITE KIŠOBRANE /

U nedjelju stiže pravi kišni val, ali nakon toga očekuje nas promjena vremena

Image
PRIPREMITE KIŠOBRANE /

U nedjelju stiže pravi kišni val, ali nakon toga očekuje nas promjena vremena

Jutro hladno, a posliepodne ćemo ugledati i sunce

No, prema jugu postoji još mogućnost za kakav kraći pljusak, ali uglavnom će se zadržati na otvorenome moru, možda otocima. Jutro hladno, u unutrašnjosti od -1 do 3 Celzija, moguće je pri tlu i slab mraz. Duž obale oko 6 do 7 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, stanjivanje zaostalih oblaka, bit će ponegdje i sunčanih razdoblja, ali ne previše. Uglavnom suho, a temperatura slična današnjoj, oko 9-10 Celzija. Na istoku smanjenje naoblake u Posavini, koja kap kiše možda još može pasti oko slavonskog gorja, a krajem dana kreće razvedravanje. Temperatura slična ili malo samo viša, bit će 11 Celzija.

U Dalmaciji sunčanije poslijepodne, osobito na moru, dok uz razvoj oblaka postoji mogućnost za malo kiše ili kraći pljusak u zaleđu, uglavnom uz granicu s BiH. Bit će oko 13 do 14 Celzija uz slabo do umjereno jugo, koje krajem dana jača na jako. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, a sunce će proviriti i ponegdje u gorskim područjima. No, u dijelu gorskog kotara i na krajnjem sjeveru Istre sporadično još može biti koje kapi kiše. Bura slabi i okreće na jugo, navečer sve izraženije. Uz more između 11 i 14 Celzija, a u gorju između 5 i 8 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U narednim razdobljima topao zrak iz sjeverne Afrike punit će kišu pijeskom, a nebo će biti mutno žute boje.

POGLEDAJTE VIDEO: U petak pretežno oblačno i suho. Već za vikend južina i pljuskovi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo