Na Sanaderovo čuvanje potrošeno 10 milijuna kuna!

Na osiguranju bivšeg premijera Ive Sanadera nije se niti malo štedjelo.

6.7.2010.
0:17
VOYO logo

Bivšem premijeru Ivi Sanaderu u četvrtak istječe jednogodišnje tjelesno osiguranje. U Uredu za posebne poslove sigurnosti MUP-a još rade sigurnosnu procjenu, o kojoj će ovisiti hoće li ga štititi i u sljedećem razdoblju.

Ukupne troškove jednogodišnjeg osiguranja bivšeg premijera tek se može ugrubo izračunati. Prema procjenama, prvih šest mjeseci čuvanja Sanadera i njegove obitelji stajalo je oko 6 milijuna kuna, od čega je oko 540.000 kuna otpalo na tjelesne čuvare, a ostalo su troškovi goriva i održavanja vozila, doznaje Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim izvorima, osiguranje u drugih šest mjeseci je nešto "labavije" te je i cijena niža. Procjene se kreću oko 4 milijuna kuna. To praktički znači da je jednogodišnje čuvanje Sanadera državni proračun stajalo oko 10 milijuna kuna.

Taj iznos uključuje čuvanje objekata u kojima se Sanader nalazi, plaćanje hotelskih troškova čuvara kada su izvan Zagreba, njihove dnevnice, korištenje policijskog plovila koji je nadzirao jahtu Malo vitra dok je Sanader prošlog ljeta bio na krstarenju itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci procjenjuju da se za Sanaderovu sigurnost brine najmanje šest tjelohranitelja u smjenskom radu. Uz njega su uvijek dvojica - vozač i pratitelj. Osim toga, barem u prvih šest mjeseca, tome treba pridodati i čuvare koji su se brinuli i za sigurnost njegove supruge i djece.

Zanimljivo je da ga je lani u vrijeme sedmodnevnog boravka na brodu Malo vitra pratio jedan policijski brod. Uz njega je, naravno, bio i bar jedan tjelohranitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006100164006 arti-201006090761006 arti-201007010213006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo