Na rubu sukoba: Zaštitari 'razdvajali' Bandića i Bernardića

Tijekom rasprave u Gradskoj skupštini o stanju u Zagrebačkom holdingu, došlo je do žestoke svađe gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Skupštine Davora Bernardića.

20.12.2012.
13:17
VOYO logo

''Ne možete se vi tako ponašati. Dopustite mi. Gradonačelnik ima pravo ugnjaviti za riječ kada je apostrofiran. Primijenite Poslovnik i Statut'', rekao je Milan Bandić.

''Budite pristojni. Ja vas molim, apeliram na vas da budite pristojni. Imate priliku uvijek govoriti'', naglasio je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam pristojan, ali se znam boriti za svoja prava'', kazao je Bandić te je mimo procedure htio stati za govornicu, što mu Bernardić nije dopustio.

U tom trenutku su stigli zaštitari, no Bernardić je na kraju morao prekinuti sjednicu jer u Skupštini nije sjedio dovoljan broj zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo pitanjem zastupnika o sniženom kreditnom rejtingu Grada i Holdinga. Bandić kaže da je Zagreb žrtva snižavanja rejtinga države, a za loše stanje u Holdingu, kaže, nije on kriv, nego oni koji su ga razvlastili, tj. većina u Skupštini.

Gradonačelnik je poručio da će na na kraju pobijediti istina te je progovorio o gubicima u Holdingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ponavljam da ste Zagrepčanima dignuli cijene 40 posto. Ja za to više neću dati suglasnost. Tada ste me dobili jer četiri godine cijene se nisu dizale. A što ste dobili nakon dizanja cijena za 40 posto? A što su Zagrepčani dobili za to? Novi gubitak, to je istina. A idući tjedan ću biti primoran platiti oglas zapisnika primopredaje koji ste potpisali prije četiri godine. U tom zapisniku će se sve vidjeti'', naglasio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo