DRASTIČNO im PALA ZARADA /

Na rubu katastrofe: Frizeri jedva čekaju otvaranje kafića

Image
Foto: PIXSELL

"Činjenica je da se naš posao svodi tek na četrdesetak posto nekadašnje zarade“

9.2.2021.
16:56
PIXSELL
VOYO logo

Kada je u ožujku Stožer zatvorio salone, posjetiteljima frizerskih salona sadržaji na internetu su postali najbolji prijatelji. Karantena frizure su se održavale na razne načine, gledali su se video sadržaji s uputama za šišanje i bojanje i učili trikovi o njezi ispucanih vrhova. 

Image
Za prava sa stilom /

Frizeri mirno prosvjeduju na Markovom trgu: 'Za 10 godina neće vas imati tko šišati'

Image
Za prava sa stilom /

Frizeri mirno prosvjeduju na Markovom trgu: 'Za 10 godina neće vas imati tko šišati'

Od kuće mnogi rade već gotovo godinu dana pa se briga o kosi slučajeva svela na pranje i sušenje kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koronavirus je učinio svoje što zbog financijske neizvjesnosti, što zbog neodržavanja domjenaka, vjenčanja, a ne rade ni restorani, nema druženja itd.

O stanju u frizerskim salonima progovorili su za Glas Slavonije osječki frizeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pad zarade za 40 posto

"Žene nam dolaze kad doslovno postane kritično i kad je nužan potpuni remont. Činjenica je da se naš posao svodi tek na četrdesetak posto nekadašnje zarade", kaže Tibor Vidaković, vlasnik frizerskog studija i predsjednik Ceha frizera pri Udruženju obrtnika grada Osijeka. Najvjerniji posjetitelji su ipak ostali klijenti koji rade na radnim mjestima. 

Vidaković naglašava da su u ovom trenutku bar četiri frizerska salona u Osijeku morala zatvoriti svoja vrata. Dodaje kako su nove mjere donijele troškove, na primjer dezinfekcija salone košta oko 500 kuna mjesečno.  

Morali su zatvarati salone zbog odlaska u samoizolaciji 

Vlasnica frizerskog salona i Mirela Bilandžić kaže da joj je posao drastično smanjio zbog pandemije. Provela je 23 dana u samoizolaciji i u tom je razdoblju ipak izgubilaklijente.

"Oporavit ćemo se tek kada opet dopuste pričesti, krizme i svatove, te kada se ne bude masovno radilo od kuće", nada se Bilandžić i dodaje da su muškarci  dolaze redovitije od ženskih klijentica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U frizerskom salonu vlasnice Ane Žižek Petrović ova je godine ipak nešto povoljnija, siječanj 2021. je bio znatno bolji od studenog i prosinca. Ističe kako ne pamti da je ikada imala toliko malo posla u 15 godina od kako radi. Čeka proljeće jer smatra da će situacija za salone biti puno povoljnija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo