Napravljena zona sigurnosti / Na Rabu curio plin: Evakuirano 75 ljudi, zatvorene ceste; 'Sigurnosne ekipe dežurat će cijelu noć'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL (ilustracija)

Podzemnni spremnik plina u hotelu za kojeg se sumnja da iz njega curi plin, zatvoren je, a ispraznit će ga tvrtka koja ga i puni

25.6.2019.
22:28
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL (ilustracija)
VOYO logo

Mještani grada Raba u Plovanovoj ulici u ponedjeljak su prijavili da osjećaju miris plina. Taj dio Raba je zatvoren, a na teren su izašli vatrogasci, policija, djelatnici komunalnog poduzeća, protupožarni inspektor i komunalni redar.

Napravljena je zona sigurnosti od 100 metara jer su mjerni instrumenti ukazivali na visoku koncentraciju plina (i do 100%) i ugljičnog-monoksida, doznaju 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor? Podzemni spremnik plina jednog od hotela. Predsjednik stožera civilne zaštite Grada Raba u dogovoru s doktoricom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ispostava Rab, gradonačelnikom grada Raba i ostalim predstavnicima nadležnih službi odlučili su da se u 23,10 sati privremeno presele stanari iz Ulice Biskupske drage, Ulica Dinka Dokule i Plovanove ulice.

Iz sigurnosnih razloga zatvorili i ceste oko hotela

Tijekom noći na utorak su iz sigurnosnih razloga bile zatvorene i ceste oko samog hotela. U jutarnjim su satima ponovno mjerili koncentraciju plina te su bila u granicama normalnog pa su poćeli vraćati evakuirane stanare kućama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, oko 10 sati mjerenja su opet pokazivala veću koncentraciju plina. Iz sigurnosnih su razloga ponovno privremeno izmješteni stanari dijelova ulica - Ulica Biskupska Draga, Ulica Dinka Dokule, Plovanove ulice kao i gosti hotela, ukupno 75 ljudi.

Podzemnni spremnik plina u hotelu za kojeg se sumnja da iz njega curi plin, zatvoren je, a ispraznit će ga tvrtka koja ga i puni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurnosne ekipe dežurat će cijelu noć

"Do istjecanja plina došlo je prilikom punjenja jednog od objekta, a naknadno će se utvrditi da li je uzrok tome greška u cjevodovu. Zadnja kontrolna mjerenja u 21 sat pokazala su nižu kocentracoju na većini lokacija, osim dvije u kojema je razina još uvijek iznad igranice dozvoljene koncentracije. Radi se o užem području starog grada -  Kaldancu, tj. uličice dužine 100 metara. Dvoje stanovnika iz te ulice noć će provesti kod rodbine dok su gosti obližnjeg hotela, nažalost, premješteni u drugi hotel. Rano ujutro imat ćemo najnovija mjerenja te ponovni sastanak Stožera Civilne zaštite na kojem ćemo odlučiti o daljnjim koracima, no nadamo se da će se čitavo područje do jutra provjetriti. Iz predostrožnosti, kretanje tim dijelom tijekom noći tim biti će ograničeno. Sigurnosne ekipe, zajedno s policijom dežurat će cijelu noć", kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Denis Deželjin za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo