NA PUTU ZA UN? / 'Planiram se kandidirati za mjesto glavne tajnice, a ocekujem i potporu Grabar Kitarovic'

Vesna Pusic potvrdila je da se zeli kandidirati za mjesto glavne tajnice UN-a. Govorila je i o stanju u koaliciji, odnosima s premijerom i buducoj suradnji s Ivom Josipovicem.

8.3.2015.
20:05
VOYO logo

''Za sad jos Vijece sigurnosti nije donijelo odluku iz koje regije ce ocekivati kandidature, ali na redu je jugoistocna Europa. Ako Vijece sigurnosti odluci da ce kandidat biti iz te regije kojoj pripada i Hrvatska – da, onda cu se kandidirati'', potvrdila je Vesna Pusic u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Pusic ocekuje i potporu Kolinde Grabar Kitarovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svakako ocekujem, s obzirom da je to veliko priznanje, da se ta tema otvorila, da je ta tema predlozena. To je vazno za nasu zemlju i nasu vidljivost u medunarodnim odnosima. Ali ne treba vikati hop prije nego sto smo skocili'', kaze ministrica, iako o toj temi jos nije pricala s predsjednicom.

'Mrak Taritas je prava gazdarica'

Prva potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske ocekuje i potporu premijera te SDP-a, vezano uz mogucu kandidaturu Anke Mrak Taritas za gradonacelnicu Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da bi to bilo dobro, ali ne mogu prejudicirati. Ja bih rekla da je ona jedna prava gazdarica, za Zagreb, ono sto Zagrebu treba, bez drama i velikih produkcija, efikasna i normalna osoba. I ja bih voljela da je bez obzira na stranacku pripadnost podrzi sto vise stranaka.

Odgovorila je i na pitanje koliko stranci i odnosima u koaliciji potencijalno stete price o mogucoj suradnji s Ivom Josipovicem, a ne SDP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najvise radimo'

''Ni najmanje to ne steti, upravo obrnuto. Sve kombinacije o kojima se govori su kombinacije koje zavrsavaju u zajednickom formiranju parlamentarne vecine, sva je prilika da cemo mi ici u istoj formaciji kao sto je sada Vlada''.

Ministricu vanjskih i europskih poslova ne zamaraju ni kritike na racun Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sto se kritika rada ove Vlade tice, ova Vlada nije razmazena u tom pogledu. Mislim da nismo nikada niti skakali niti iracionalno reagirali na kritike. Ako postoje kritike, onda smo mi najkriticniji, ali i najvise radimo'', zakljucuje Pusic. http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vesna-pusic-planiram-se-kandidirati-za-buducu-glavnu-tajnicu-un-a---375484.html

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo