nedovoljno hvaljeni / Na prestižnom matematičkom natjecanju naši učenici razvalili: u Zagreb i Zadar otišla bronca!

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Na upravo završenom natjecanju sudjelovalo je 107 učenika iz 18 država svijeta, svi redom ponajbolje ekipe s međunarodnih matematičkih olimpijada, a među njima i naši genijalci

26.2.2018.
13:08
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Vjerojatno niste čuli, uz razne vijesti o snijegu i politici, da se održavalo međunarodno matematičko natjecanje Romanian Master od 21. do 26. veljače. Na upravo završenom natjecanju sudjelovalo je 107 učenika iz 18 država svijeta, svi redom ponajbolje ekipe s međunarodnih matematičkih olimpijada, a među njima i naši genijalci.

Po treći put, po pozivu organizatora, sudjelovala je i ekipa Republike Hrvatske, a učenici koji su nas predstavljali su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petar Nizić-Nikolac, XV. gimnazija, Zagreb - Brončana medalja
Borna Šimić, Gimnazija "Matija Mesić", Slavonski Brod
Tadej Petar Tukara, XV. gimnazija, Zagreb
Marin Varivoda, Gimnazija Franje Petrića, Zadar - Brončana medalja
Noel Lakić, Gimnazija Franje Petrića, Zadar
Ivan Sinčić, Gimnazija Andrije Mohorovičića, Rijeka

U ekipnom poretku, od 20 ekipa iz 18 država svijeta, ekipa Republike Hrvatske zauzela je 13. mjesto. Prvo mjesto osvojila je ekipa SAD-a, drugo mjesto podijelile su ekipe Mađarske i Rusije, dok je ekipnu broncu uzela Ukrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak na ovo natjecanje i pripreme ekipe financiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, a organiziralo je Hrvatsko matematičko društvo, pri čemu su veliku pomoć u pripremama pružili i članovi Udruge Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo