Na posao u ministarstvo slali – kartice!

Trojica zaposlenika Ministarstva socijalne politike, među kojima navodno i sindikalni povjerenik, tražili su od studenata da umjesto njih 'cvikaju' karticu na ulazu u zgradu.

24.4.2012.
13:27
VOYO logo

Dvojica službenika Ministarstva socijalne politike te sindikalni povjerenik za Ministarstvo branitelja i Ministarstvo socijalne politike i mladih Nenad Pogačić lani su, tvrdi izvor iz Ministarstva socijalne politike u kojem je Pogačić zaposlen, uhvaćeni da lažiraju dolaske na posao i odlaske s posla. Navodno su, tvrdi izvor Večernjeg lista, plaćali studentima da se umjesto njih registriraju kao da su na vrijeme došli na posao, a to isto su činili i na kraju radnog vremena.

Otkrio ih informatičar

Da je tome tako, uvjeravaju u Ministarstvu, svjedoče snimke nadzornih kamera. Pogačićevi (ne)dolasci na posao trajali su mjesec dana (za što se zna), a otkriveni su jer je informatičar primijetio da sindikalist Pogačić i još dvojica službenika svaki dan na minutu u isto vrijeme dolaze na posao. To mu je bilo čudno pa je obratio više pažnje i shvatio da ne dolaze oni nego samo njihove identifikacijske kartice, koje za njih provlače studenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv dvojice "običnih" službenika zbog toga je pokrenut stegovni postupak i obojica su kažnjena na službeničkom sudu, i to uskratom deset posto plaće za razdoblje od nekoliko mjeseci. Pogačiću se, tvrdi izvor, nije dogodilo ništa jer Sindikat državnih službenika i namještenika, čiji je povjerenik, nije odobrio da se protiv njega vodi stegovni postupak. Tajnik Sindikata državnih službenika i namještenika Siniša Kuhar tvrdi da nitko nije niti tražio da se protiv Pogačića pokrene stegovni postupak. Poznato mu je, međutim, da su dvojica službenika koja nisu sindikalni predstavnici kažnjeni zbog lažiranja dolazaka na posao.

Sam Pogačić negira da su mu studenti "cvikali karticu" i tvrdi da mu se podmeće, jer je Ministarstvo prijavio zbog fiktivnog zapošljavanja studenata preko Student servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo