izbjegnuta nesreća /

Na popularnoj šetnici u Dubrovniku odronila se stijena: 'Mogao je netko poginuti. Prolaze i mala djeca tu'

Umjesto sanacije, šetače je upozoravao znak kako prolaze na vlastitu odgovornost

12.2.2021.
22:35
VOYO logo

Na popularnom dubrovačkom šetalištu sinoć su se odronile stijene koje su građanima prijetile godinama, a u tom trenutku, samo srećom, nitko nije prolazio. Umjesto sanacije, šetače je upozoravao znak kako prolaze na vlastitu odgovornost.

Šetalište je nedavno uređeno, ali za taj prolaz, tvrde u Gradu, odgovorni su vlasnici hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo prolaznika

Stijena iznad popularne dubrovačke šetnice već godinama prijeti građanima. Jak vjetar sinoć ju je oborio na tlo. Srećom, prolaznika nije bilo.

''To je netko trebao mislit prije o tome, sad je već kasno. Mogao je netko poginuti. Prolaze i mala djeca i kolica'', komentirao je Teo Grbić iz Dubrovnika.

''Glavno da je stavljen natpis na vlastitu odgovornost, a za ostalo nije važno'', komentirala je Suada iz Dubrovnika.

Velika stijena otvorila je vrata luksuzne vile hotelskog lanca u čijem je vlasništvu i sam prolaz. Komunalno redarstvo izdalo im je nalog za sanaciju koji je istekao prije dva dana.

Image
'Bubble grupe' /

Dubrovnik je željan kruzera, a predlaže se da turisti dolaze u - balonima! Evo o čemu se radi

Image
'Bubble grupe' /

Dubrovnik je željan kruzera, a predlaže se da turisti dolaze u - balonima! Evo o čemu se radi


''Mi kao Grad očekujemo da oni još jučer počnu to rješavat. U prekršajnom postupku kazna je deset tisuća kuna plus dvije tisuće kuna odgovorenoj osobi'', izjavio je Miho Šutalo, voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika.

Uređenje šetnice Nika i Meda Pucića dovršeno je u prosincu, no ne i taj prolaz. Građani su godinama upozoravali na moguće posljedice.

''Ovo je trebalo riješit prije par godina jer i tada su manja kamenja padala prema tome netko je odgovoran. Kod nas drugačije ne ide. Ako ne udarite čovjeka po špagu ništa od toga'', kazao je Jure Dumančić iz Dubrovnik.

Iz uprave hotela odgovaraju, kako su angažirali sve stručnjake, ispričavaju se građanima koji bi šetnicom sigurno trebali prolaziti tek drugom polovicom ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo