NA PLENKOVIĆEVOM DOMJENKU BIO I BUJANEC: / Pogledajte tko je sve došao na prijem u Banske dvore

Image
22.12.2016.
15:55
VOYO logo

"Hvala vam što nas pratite, komentirate, kritizirate, korigirate i ukazujete na propuste. To je uloga medija. Slobodno smo društvo, otvoreni smo za dijalog, želimo da budete kao kritična javnost korektiv svega onoga što u budućnosti može biti bolje. I nadam se da ćemo u tom partnerskom duhu slobode medija, govora i izražavanja, uz međusobnu odgovornost i uvažavanje, surađivati i u godinama pred nama", poručio je Plenković u svome govoru pred novinarima koji prate rad Vlade, čelnim ljudima televizijski i radijskih kuća, elektronskih i tiskanih medija te ministrima u Vladi.

Na domjenku povodom božićnih blagdana bio je Velimir Bujanec, inače osuđeni diler. Bujancu to nije prvi put da gostuje u HDZ-ovim krugovima. Podsjetimo, bio je gost i na inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: Politička stabilnost, gospodarski rast i razvoj, društvena solidarnost i sigurnost

U svome je govoru kao četiri glavna cilja Vlade istaknuo političku stabilnost, gospodarski rast i razvoj Hrvatske, društvenu solidarnost te sigurnost.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

PLENKOVIĆEV BOŽIĆNI DOMJENAK: U Banskim dvorima održan prijam za predstavnike medija

Image

PLENKOVIĆEV BOŽIĆNI DOMJENAK: U Banskim dvorima održan prijam za predstavnike medija

Poruku političke stabilnosti, podsjetio je, poslao je još kad se kandidirao u lipnju za predsjednika HDZ-a te da je danas, šest mjeseci kasnije, to i ostvareno.

"Na način da smo već u izbornoj kampanji relaksirali odnose u hrvatskom društvu, smanjili tenzije, pridonijeli građenju mostova, pa i doslovno, kroz savezništvo s Mostom, i smanjenju podjela u društvu. Koje su po mom dubokom uvjerenju nepotrebne i prevelike nakon 25 godina hrvatske samostalnosti, a osobito više od 70 godina nakon kraja Drugog svjetskog rata", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pogledu gospodarskog rasta i razvoja Hrvatske rekao je da su pokazatelji za treće tromjesečje ove godine, o rastu od 2,9 posto, ohrabrujući i daju Vladi poticaj za nastavak trenda.

Zahvalio ministrima i stručnjacima oko izrade porezne reforme

Pritom je svim ministrima i stručnjacima zahvalio na izradi porezne reforme i proračuna, a posebno ministru financija Zdravku Mariću koji je, kaže, iznio najveći teret te ga je stoga opisao kao djelatnika mjeseca za studeni i prosinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano uz društvenu solidarnost podsjetio je da je Vlada donijela odluku o potpisivanju sporazuma sa sindikatima državnih službi, odluku o povećanju iznosa minimalne plaće, kao i da su bez rebalansa pronađena sredstva za isplatu božićnica do kraja godine.

Što se tiče sigurnosti, posebno je naglasio pravnu sigurnost koja je važna za svakog čovjeka, kao i svakog gospodarskog subjekta, a zbog ulaganja u Hrvatskoj, jer se samo na taj način generira gospodarski rast i razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroz četiri godine vidjet ćete da smo naumili ostvariti sve ciljeve koje smo zacrtali u programu Vlade", poručio je.

U ime novinara koji prate Vladu obratio se novinar "Slobodne Dalmacije" Frenki Laušić koji se, s obzirom na to da je premijerov govor trajao 15 minuta, našalio kazavši kako je opet uspio "taktikom iscrpljivanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Frenki Laušić.

"Nadamo se da se nećemo trebati kandidirati na izborima da bismo bili u mogućnosti postavljati pitanja", dodao je kolega Laušić te premijeru i Vladi zaželio sve najbolje u radu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo