Svi na stadion! /

Na Odjelu za kulturologiju otvorena izložba navijačkih plakata

Image

Zanimljiva izložba otvorena je danas u hodniku na prvom katu Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

3.2.2016.
13:51
VOYO logo

Domagoj Tomas, asistent na Odjelu za kulturologiju, u suradnji s članovima Udruge građana Kohorta Osijek (Dino Šokčević, Zlatko Špringer, Zsolt Vačora i Andrej Paulus), osmislio je i realizirao izložbu plakata pod naslovom Svi na stadion! – plakat kao sredstvo promidžbe u navijačkoj supkulturi.

Izložbu je otvorila Ivana Žužul, pročelnica Odjela za kulturologiju, koja je tom prigodom istaknula „da su sve supkulture pa tako i ona navijačka odrazi društva ili grada u kojem nastaju te da u tom smislu i ova izložba pokazuje da Osijek nije tek grad nekadašnje bogate supkulturne povijesti nego i danas ima živu supkulturnu scenu”. Tomas je naveo da se „u medijima čitava navijačka supkultura najčešće promatra kroz prizmu devijacije u vidu huliganizma, dok ona zapravo predstavlja puno više od toga, uključujući šaroliku organizaciju slobodnog vremena mladih, humanitarnu djelatnost, radne akcije te poticanje kreativnosti kroz razne segmente pa tako i izradu maštovitih plakata kojima se pučanstvo poziva na prisustvovanje športskim događajima“. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu SiB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo