oglasila se grabar-kitarović / 'Na Mostu je da odluči o Karamarku, ja ću biti faktor stabilnosti u zemlji'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Na Mostu je da odluči o Karamarku, a ja u unutarkoalicijske odnose neću ulaziti. Jamčim da ću biti faktor stabilnosti u zemlji, da se neću baviti politiziranjem', poručila je predsjednica

25.5.2016.
15:45
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u srijedu da će biti čimbenik stabilnosti u državi te brinuti o pitanjima važnim za hrvatske građane, dok pitanja o odnosima unutar vladajuće koalicije nije htjela komentirati.

"Svim građanima jamčim da ću biti čimbenik stabilnosti u državi i da ću se brinuti za stabilnost države. Drugo, jamčim vam da se neću baviti politiziranjem i politikanstvom, nego upravo s ovakvim životnim temama, kao što je Gredelj i druge tvrtke, i drugim pitanjima koja muče građane", izjavila je Grabar-Kitarović novinarima tijekom posjete Tvornici željezničkih vozila Gredelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je istaknula kako nikome neće dopustiti "distrakcije od toga". "Moj je stav da se trebamo baviti problemima građana i nadam se da ću svojim primjerom i nedopuštanjem da se odvučem u politiziranje poručiti da se svi moramo baviti gospodarstvom, životnim standardom, mirovinama, mladim ljudima i onime što je bitno za Hrvatsku danas i sutra", rekla je odgovarajući na upit novinara o stanju u zemlji.

Na upit novinara predsjednica je komentirala i najnoviju odluku Vlade o nabaci američkih helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je, naime, na sjednici u srijedu odobrila Ministarstvu obrane 96,8 milijuna kuna iz proračuna u razdoblju od 2017. do 2020. godine za potrebe opremanja helikopterima Kiowa Warrior, koje je Hrvatskoj donirao SAD.

"To je tip helikoptera koji trebamo. Trebamo mijenjati našu flotu", ocijenila je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje helikoptera u Hrvatskoj je dobro, no oni kojima raspolažemo ne odgovaraju "svim sigurnosnim ugrozama i svemu što se može pretpostavljati imajući u vidu trendove od migracija do potencijalnih terorističkih prijetnji", rekla je.

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

(Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenivši da je to dobra odluka Vlade jer su helikopteri dobiveni za otprilike 10 posto stvarne cijene, kazala je i da je to definitivno ulaganje, a ne potrošnja, budući se moderniziraju oružane snage te štite životi pilota.

Na novinarski upit da komentira mogućnost da saborski zastupnici Mosta u Saboru glasaju za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, Grabar-Kitarović izjavila je da to neće komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Mostu je da odluči kako će se postaviti i u unutar-koalicijske odnose uopće neću ulaziti", kazala je.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo