NA JEDNOM MJESTU U HRVATSKOJ JUČER JE OSJET HLADNOĆE BIO -38 STUPNJEVA: / Ovih dana smo se smrzavali, a evo što nas sada čeka

Image

Nakon što popusti zahladnjenje, pripremite kišobrane

24.2.2019.
8:11
VOYO logo

Nagla promjena vremena s 'lažnog' proljeća na pravu zimu iznenadila je mnoge koji su već lagano navikli na toplije dane i laganu odjeću.

Prema podacima Meteorološke postaje Ivanščica, jučer je u 10 sati i 25 minuta temperatura na Ivanščici bila -11,1 stupanj Celzija, no zbog jakog vjetra osjet hladnoće bio je čak -37,9 stupnja Celzija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je reći da je bilo hladno! Jeste li kada doživjeli tu hladnoću?", napisao je iz jednu svoju objavu tamošnji fotograf Zoran Stanko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje se smrzavamo

Image
Foto: DHMZ

Prema DHMZ-u ni danas neće biti ništa toplije. Diljem Hrvatske bit će pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, osobito u prvom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura od -8 do -3, na Jadranu od -1 do 4. Najviša dnevna većinom od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 11 °C.

U ponedjeljak još sunčano, a onda...

Slično počinje i idući tjedan, s tek kojim stupnjem više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

U utorak nas čeka još nešto veća temperatura, ali i više naoblake koja bi se do srijede trebala potpuno povući i priuštiti nam idiličan, gotovo proljetan dan.

Image
Image

Sličan če biti i četvrtak nakon kojeg osim viših temperatura sa sjeverozapada dolazi kiša koja će pokriti veći dio Hrvatske

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo