u saboru / Na iskazivanju povjerenja Piletića, Plenković otkrio: 'Njih troje znaju da će biti ministri već skoro mjesec dana'

Plenković je poručio da od Piletića očekuje doprinos za one koji su na rubu siromaštva

28.4.2022.
11:13
VOYO logo

Na red u današnjem danu prepunom saslušavanja kandidata za nove ministre, stigao je red i na Marina Piletića, novog ministra rada. Riječ je preuzeo premijer Andrej Plenković.

"On je saborski zastupnik. Riječ je o mladom čovjeku, obnašao je niz istaknutih dužnosti, dva puta je izabran za gradonačelnika Novske. Uspješno je vodio Novsku. To pokazuje vrlo dobar razvojni refleks i to mi se sviđa kod Marina i spremno je prihvatio ponudu za ministra. Budući da je ovo sjednica triju odbora to govori kako je ovaj resor važan. Očekujem da novi ministar bude na visini zadatka. Zahvaljujem dosadašnjem ministru Aladroviću", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Važna tema su umirovljenici, ali oni objektivno i dalje teško žive i moramo učiniti dodatne napore da mirovine budu veće naravno sukladno proračunskim mogućnostima", kazao je Plenković.

"Politika koja je važna je socijalna, tu smo napravili veliku reformu gdje želimo napraviti iskorake za one koji su na rubu siromaštva, koji trpe nasilje. Očekujem da ministar Piletić da važan doprinos", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo učiniti iskorake za 500 000 naših sugrađana s invaliditetom. To će biti jedna od važnih zadaća ministra Piletića", kazao je.

Image
novi ministar /

Plenković ponosno predstavio Filipovića: 'On je čvrst, sportaš, ima energiju i znanje'

Image
novi ministar /

Plenković ponosno predstavio Filipovića: 'On je čvrst, sportaš, ima energiju i znanje'

Piletiću je zaželio puno uspjeha te dodao da ima njegovo puno povjerenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli ste u jučerašnjem izlaganju da pozdravljate ministre na odlasku i najavljujete i mogućnost njihovog povratka tako da o današnjem ministru govorimo na određeno vrijeme. To nije strano našim radnicima. Na novih deset radnika, čak devet radnika je zaposleno na određeno. Statistički podaci su skloni manipulacijama. Prosječne plaće u državnom okruženju rasle su za duplo, u Rumunjskoj 85 posto...", kazala je zastupnica Katarina Peović.

"To se pretvara u jedan serijal o statistici. Ja bih volio da vi pogledate što je bilo prije naše Vlade i sada. Ja bih to cijenio. Prema tome, nitko od nas ne kaže da smo mi završili proces. Druge zemlje imale su veće ulagače nakon pada Berlinskog zida i mi to lovimo. Pravi rezime što smo napravili bit će za osam, devet godina. Pogledajte kolika je minimalna plaća u nekim članicama EU. Marin Piletić će siguran sam nakon ovog saslušanja dobiti vaše povjerenje i predano raditi", kazao je premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne znam je li me on hvalio, nije mi rekao. Ako se borio za obranu politika Vlade dok nije bio član i ako se borio za pozicije HDZ-a, to mu je najbolja kvalifikacija. Borbenost u politici je kriterij broj jedan. To što se tiče te neke priče, tko sve kolegama iz medija priča da je netko odbio. To su sve laži. Njih troje znaju da će biti ministri već skoro mjesec dana i otkad se sprema za ovo saslušanje. Ne postoji red onih koji žele biti, pa ih ja molim, to nije tako. Bolje bi bilo da pitate ovog svoga bivšeg predsjednika kako je", kazao je Plenković.  

"Očuvanje radnih mjesta, velika briga i skrb o našim umirovljenicima. Tražit će Marin, koji je iskusan i inteligentan, on ima moje povjerenje i realan je", dodao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Ne znam koja je vaša minutaža i naša. Mi smo stvarno kao zastupnici možemo reći da je Piletić bio vrlo borben što se tiče vas. Piletić nije upoznat sa Zakonom o radu", kazala je Peović.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo