UPALA U 2 METRA DUBOKU RUPU / Bizarna nezgoda na splitskom Lovrincu, i vatrogasci u nevjerici: 'Ne sjećam se da smo baš nekoga vadili s groblja...'

'Mislim, bizarno je, ali što je tu je. Ne možemo sad iz ove kože… Vidljivih ozljeda nema, jedino što su mi radnici rekli radi se o nateknuću zgloba. Ili se nabila ili slomila, ne znam. Zato nismo htjeli da je naši radnici vade, nego da to rade stručne osobe', kazao je rukovoditelj gradskog groblja

23.6.2022.
7:57
VOYO logo

Jedna žena (83) je na splitskom groblju Lovrinac upala u rupu kraj novih grobnica koje su još u fazi u izgradnje. Zbog ozljeda su, uz Hitnu pomoć, morali intervenirati i vatrogasci koji su pomogli izvući nesretnu ženu iz jame duboke dva metra. Nije bila grobna raka, ali je rupa bila tik uz grobnice koje se grade.

Petar Rodić, rukovoditelj na gradskom groblju Lovrinac kazao je za RTL da se žena prestrašila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pričala je s nama, što nismo to nasuli. Mislim, bizarno je, ali što je tu je. Ne možemo sad iz ove kože… Vidljivih ozljeda nema, jedino što su mi radnici rekli radi se o nateknuću zgloba. Ili se nabila ili slomila, ne znam. Zato nismo htjeli da je naši radnici vade, nego da to rade stručne osobe", kazao je Rodić.

Čim su radnici primijetili 83-godišnjakinju, pozvali su Hitnu pomoć, a stigli su i vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NESREĆA U SPLITU /

Starica na groblju Lovrinac upala u raku, izvlačili je vatrogasci - teško je ozlijeđena

Image
NESREĆA U SPLITU /

Starica na groblju Lovrinac upala u raku, izvlačili je vatrogasci - teško je ozlijeđena

'Ne sićan se da smo baš vadili s groblja...'

"Dobili smo dojavu od Hitne pomoći Split. Trebalo im je pomoći na dva, dva i po metra dubine, staviti je u nosila i predati je njima u ruke da bi je sigurno zbrinuli. A ja se ne sićan da smo baš (nekoga) vadili s groblja", kazao je Boris Mladinov, operativni dežurni iz Javne vatrogasne postrojbe Split.

Iako postoji oznaka da je tu gradilište, radnim danom nema traka niti ograda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno, ne možete objasniti. Kao da je netko tamo, eto… Ja se nadam na sreću da neće biti velikih ozljeda. Nama je žao što se to dogodilo. Mi inače u vikendu kad ne radimo, stavimo i ove trake i ograde. Ali, pošto je aktivan radni dan, to jutro je bilo otvoreno", kazao je rukovoditelj gradskog groblja.

Žena je prošla s ozljedama zgloba, a nikome nije jasno kako je uspjela otklizati u dva metra duboku rupu. Iz groblja Lovrinac nakon ovog slučaja najavljuju da će staviti vidljivije znakove upozorenja i bolje mjere osiguranja na gradilištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo