U organizaciji HSA /

Na EFZG-u održana konferencija 'Business u sportu': cilj povezivanje sportaša i stručnjaka

Image
Foto: Hrvatska studentska asocijacija

Na konferenciji su između ostalih govorili Joško Jeličić, Milan Bandić, Zlatko Saračević, Tomislav Rukavina i mnogi drugi

10.3.2018.
15:41
Hrvatska studentska asocijacija
VOYO logo

Business u sportu (BUS) novi je projekt s ciljem povezivanja sporta i businessa u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije. Konferencija na tu temu danas je održana u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Prvi dio konferencije sastajao se od niza predavanja u kojima su poznati aktualni, ali i bivši sportaši, pokušali prenijeti svim zainteresiranim sudionicima svoje glavne motive bavljenja sportom, koliku važnost ima novac kao pokretač promjena u njihovim karijerama te kako su kroz sve godine bavljenja sportom uspjeli zadržati početnu strast prema istom. Uz sportaše, unutar prvog dijela, svoju stranu "sportske" priče ispričali su i pojedinci koji su na drugačiji način uključeni u svijet sporta poput sportskih
novinara, predstavnika raznih kompanija koje surađuju sa sportašima, menadžera, članova uprava itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio konferencije bio je rezerviran za panele na kojima se, uz pomoć moderatora, također vrsnog poznavatelja sporta, razgovarati o raznim sportskim temama, fokusirajući se na to koliko je zaista sport povezan s ekonomijom u današnje vrijeme. Teme panela, tj. njihov sadržaj upoznao je sudionike sa zaprekama s kojim se svakodnevno susreću poslovni ljudi u sportskom svijetu. Posjetitelji konferencije dobili su priliku postaviti svoja pitanja predavačima i sudionicima panela te će zasigurno biti potaknuti na daljnje razmišljanje o ulozi businessa u sportu.

Business u sportu (BUS) konferencija predstavlja projekt kojemu je cilj povezivanje studenata i mladih uspješnim pojedincima u svijetu sporta. Kroz interaktivna predavanja i panele govornika iz raznih ekonomskih područja djelovanja, svim zainteresiranima će biti dostupna pozadina uspješnih sportskih priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misija je BUS konferencije okupiti najuspješnije pojedince iz svijeta sporta, kako sportaše tako istručnjake iz raznih područja ekonomije povezanih sa sportom, kako bi sudionici uvidjeli poslovnupozadinu sportskih karijera, ali i bili inspirirani motivacijom sportaša koji su već godina na vrhovima ljestvica u svom sportu.

Vizija je konferencije postati temeljni godišnji sportski događaj koji će povezivati sport s jedne te business, tj. ekonomiju s druge strane. Sport je na razne načine povezan s ekonomijom. Marketing, turizam, financije i menadžment samo su neke od grana koje se svakodnevno isprepliću sa svijetom sporta i s kojima su sportaši u stalnom doticaju
kroz svoju karijeru. Iako površinom mala, Hrvatska je u svijetu prepoznata kao zemlja vrhunskih sportaša i sport je zasigurno naš najuspješniji izvozni proizvod. Upravo iz tog razloga, unutar udruge Hrvatske studentske asocijacije rodila se ideja za organiziranjem konferencije koja bi povezivala sportaše i ekonomske stručnjake iz raznih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo