Na dionici Bregana - Lipovac čak 46 vozača vozilo u krivom smjeru

Prema HAC-ovim evidencijama, u prošloj je i ovoj godini zabilježena čak 91 vožnja u suprotnom smjeru, a pet ih je završilo sudarima.

29.7.2010.
0:17
VOYO logo

Mladi 20-godišnji vozač iz Međimurja zbog nepažnje je u srijedu oko 9.15 sati ušao na autocestu A 4 u Novom Marofu i vozio prema Varaždinu u pogrešnom smjeru. No, nesmotrenog je vozača ubrzo zaustavio policijski presretač i tako spriječio moguće prometne nesreće. Taj je dvadesetogodišnjak tek posljednji u nizu vozača koji su na hrvatskim autocestama vozili u suprotnom smjeru, piše Večernji list.

arti-201007280369006Prema HAC-ovim evidencijama, u prošloj je i ovoj godini zabilježena čak 91 vožnja u suprotnom smjeru, a pet ih je završilo sudarima. Najviše je, pak, vozača u pogrešan smjer zalutalo na autocesti Bregana – Lipovac (A3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 46 vozača na toj je autocesti u krivi smjer ušlo na području zagrebačke obilaznice, odnosno na dionici od Bregane do Ivanje Reke. Većinu tih vozača policija ipak nije pronašla, što znači da su očito shvatili da voze u suprotnom smjeru i uspjeli se vratiti na pravi put.

Nakon A3, po vožnji u krivom smjeru najkritičnija je Dalmatina, odnosno A1 Zagreb – Split. Na njoj je HAC zabilježio 27 ulazaka u suprotni smjer, i to najviše na području Zagvozda. U HAC-u tu točku Dalmatine smatraju problematičnom jer je novija i njoj gravitiraju zabačenija područja, odnosno ljudi koji još nemaju toliko iskustva u vožnji po autocesti pa možda zbog neznanja zalutaju u krivi smjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća tragedija na A1 zbog vožnje u suprotnom smjeru svakako je ona u kojoj su kod Dugopolja u lipnju prošle godine poginuli majka i sin nakon što su se 20 minuta vozili golfom u suprotnom smjeru i potom se frontalno sudarili s vozačem audija.

Na autocesti A4 Zagreb – Goričan bilo je pak 15 vozača koji su vozili u suprotnom smjeru, a posebno se pamti nesreća iz siječnja ove godine kada je vozač passata karavan izazvao tri teške nesreće. U krivi je smjer bio ušao na ulazu Sv. Helena, a unatoč upozorenjima, vozač se u sumanutoj vožnji nije zaustavljao. Osim što je u suprotni smjer na A4 u utorak ušao 20-godišnjak, i u utorak je policiji dojavljeno da je na autocesti Zagreb – Varaždin kod Svete Helene zamijećeno vozilo koje se vozi u krivom smjeru prema Varaždinu. Policija je krenula u potragu, no nije pronašla vozilo pa se pretpostavlja da je nesavjesni vozač najvjerojatnije sam shvatio da je u krivom traku te je okrenuo vozilo i nastavio vožnju prema Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima HAC-a, na A4 najviše je ulazaka u suprotni smjer upravo u Sv. Heleni i u Novom Marofu.

Najmanje ulazaka na autocestu u krivom smjeru bilo je na autocesti A5, tzv. Slavoniki. HAC je ondje zabilježio tek jednu vožnju u suprotnom smjeru, i to na ulazu na Slavoniku u Đakovu. U HAC-u kažu da sada vode evidenciju o vožnji u suprotnom smjeru te da su na ulazima na autoceste postavili znakove i vibrirajuće trake koji upozoravaju na kontra smjer, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007280369006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo