prijavite se do 28. listopada / Na dan izbora nećete biti u mjestu prebivališta, a želite glasovati? Evo što trebate učiniti!

Svi građani koji u trenutku parlamentarnih izbora ne budu kod kuće, a žele dati svoj glas, mogu to napraviti putem prijave privremenog upisa u registar birača. Ovim putem olakšava se proces biranja, gdje god se nalazili

26.10.2015.
19:30
VOYO logo

Osmog studenog na parlamentarne izbore izaći će mnogi građani koji se u tom trenutku ne nalaze u svom mjestu prebivališta. Da bi mogli glasovati, moraju se prijaviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proces prijave privremenog upisa je iznimno jednostavan. Potrebna vam je samo osobna iskaznica i ispunjeni zahtjev koji možete predati u najbliži područni Ured državne uprave. 

"Interes građana je dosta velik, manje ih osobno dolazi, više nam se obraćaju putem maila, službene mail adrese i najveći broj je onih koji su se u Zagrebu privremno upisali putem e-građana", kaže Asja Ettinger, pomoćnica pročelnika Ureda za opću upravu grada Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako sustav e-Građani funkcionira?

Putem interneta, bilo na računalu ili mobitelu, brzo vršite prijavu. U samo dva koraka - "odabir privremenog upisa" i "spremi", osigurali ste svoj glas gdje god se nalazili. I sve je gotovo za par minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je tako do danas upisano 4.473 birača iz ostalih gradova. Rok za prijavu privremenog boravka istječe za dva dana - 28. listopada.  

Da biste bili sigurni da ste na popisu birača, lako možete provjeriti u registru objavljenom na stranicama Ministarstva uprave, potrebno je samo upisati matični broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve koji se još nisu prijavili, vremena je malo, ali opcija dovoljno - bilo putem maila, aplikacije e-Građani ili osobnog dolaska. Svaki glas je važan.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo