MVPEI: / Jandroković je žensko!

23.3.2010.
15:15
VOYO logo

Da je državna administracija spora i nemarna, nije neka vijest, ali web-stranica Ministarstva vanjskih poslova pomiče granice. Niti tri sata nakon što je Nacional objavio koji je to niz netočnih informacija objavljenih na službenim stranicama MVPEI-ja i nekih diplomatskih misija, oni nisu ni trepnuli.

Veleposlanstvo u Moskvi je svojevrstan rekorder po ažurnosti i točnosti, jer ovako razvrstava hrvatski državni vrh: Stjepan Mesić je predsjednik, Ivo Sanader premijer, dok je Gordan Jandroković 'ministrica vanjskih poslova', što se vjerojatno može zahvaliti činjenici da mu je prethodnica bila Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što je prava predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila Moskvu nedavno, uopće im nije bilo interesantno.

I pojedine adrese su napisane krivo: primjerice, ne postoji ulica "Korobenikov pereulok" kako piše na webu MVPEI-ja, nego Korobejnikov pereulok. Glavni grad Rusije se na hrvatskom jeziku ne piše "Moscow", nego Moskva. Da im gramatika nije jača strana svjedoče imena metro-postaja Park kul'tury i Kropotkinskaja koja su napisana malim početnim slovom: "park kultury" i "kropotkinskaya".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Začuđuje i kako su na listi datuma priznanja i uspostave diplomatskih odnosa među države uvrštene: Belgijsko Luksemburška ekonomska unija, Benelux, Europska banka za obnovu i razvitak, Europska Unija, Grenland, Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Međunarodni monetarni fond, NATO, Središte za sigurnosnu suradnju, SFOR-ov Ured za vezu s Republikom Hrvatskom, Suvereni jeruzalemski, rodoski i malteški vojni hospitalni red svetog Ivana, Svjetska banka, Svjetska zdravstvena organizacija, United Nations International Criminal Tribunal for the Former Republic of Yugoslavia, Program UN za razvitak, UNESCO, Visoko povjerenstvo UN-a za izbjeglice, Organizacija UN za pomoć djeci, Ured za vezu UN te Vijeće Europe.

Hrvatska, primijetili su u tjedniku, nije priznala samu sebe, kao ni "Država Vatikanskoga Grada". Hvala bogu, "država" Sveta Stolica jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002100084006 arti-201002020070006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo