u njihovim cipelama /

Muzej iluzije postao je Muzej surove realnosti u kojoj žive milijuni djece diljem svijeta

UNICEF obilježava 70 godina djelovanja i u Muzeju realnosti želi posjetiteljima dočarati interaktivno iskustvo sa svijetom u kojemu zbog siromaštva, prirodnih katastrofa i ratova žive djeca

12.12.2016.
21:47
VOYO logo

Popularni Muzej iluzija u Zagrebu od jučer je postao Muzej realnosti. Ružne realnosti u kojoj žive mnoga djeca. Naime, ove godine UNICEF obilježava 70 godina djelovanja i u Muzeju realnosti želi posjetiteljima osigurati realno interaktivno iskustvo sa svijetom u kojemu zbog siromaštva, elementarnih nepogoda, prirodnih katastrofa i ratnih zbivanja teško žive milijuni djece.

"Ovo je jako dobra kombinacija onoga što radi UNICEF i ovoga muzeja. Neke poruke ne razumijem, ali mi zato fotografije pomažu", kaže posjetitelj Barry iz Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčice koje prisilno postaju mladenke, rudnici u kojima radi 150 milijuna djece i voda koja je nedostižna samo su dio dječje svakodnevice koje otkriva Muzej realnosti, kroz koji nas je provela reporterka Leona Šiljeg.

"UNICEF je osnovan 1946. godine, upravo za potrebe djece nakon II. svjetskog rata. Jedna od prvih pošiljki je stigla baš na ova područja. Nekoliko godina nakon toga toga je počela zdravstvena priča i onda je došlo iskorjenjivanje malarije i općenito zdravstveni sustav, a ono što se ne zna je da je UNICEF pomogao i otvaranje prvih mljekara na ovom području", kaže Marin Ilej, UNICEF . 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo