Muž nije ništa znao, jer se ne miješa u moj posao

'Vjerujte da mi o tim stvarima uopće ne razgovaramo. On radi svoj posao, ja svoj i ne miješamo se jedan drugome u posao.

1.9.2011.
12:04
VOYO logo

Supruga guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog i donedavna vlasnica poduzeća Romah d.o.o. koje je prodala Agrokoru Ivice Todorića u intervjuu Poslovnom dnevniku tvrdi da se firme odrekla zbog bolesti i to za jednu kunu.

Cijena transakcije s Todorićem, kaže ona, je jednaka vrijednosti kuće pa smatra da je "u toj priči zadržala kuću čija je vrijednost 250.000 eura". Upitana znači li to da je u tvrtki Romah najvrednija bila kuća, a da je operativno poslovanje prodala zapravo za kunu, odgovara: "Da, točno. Vrijednost kuće je 283.000 eura s vrtom, a ja sam je otkupila za 2,1 milijun kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali su ju i kako to da njen suprug, guverner Rohatinski nije znao da je ona prodala pa kupila njihovu obiteljsku kuću od Todorića.

"Vjerujte da mi o tim stvarima uopće ne razgovaramo. On radi svoj posao, ja svoj i ne miješamo se jedan drugome u posao. On mi je doslovce rekao: 'Pusti me s tvrtkom i kućom, da sam htio ići u privatne vode, već bih otišao!'", kazala je Marija Rohatinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je s porezom?

Guverner je trebao, ističe list, znati da je kao dužnosnik ipak morao znati za ženine poslove posebice ako se oni tiču stambenog prostora u kojem živi. Guverner također nije pojasnio kako je reguliran njegov najam u toj kući: kuće i jahte se kupuju na tvrtke kako bi se izbjeglo plaćanje poreza, a ako ih "zaposlenici" koriste u privatne svrhe, radi se o primitku u naravi kod čega je potrebno plaćati porez. To, dakako, treba upisati u imovinsku karticu - ali u guvernerovoj kartici toga nema.

Marija Rohatinski, pak, tvrdi da su što se same prodaje Romaha Agrokoru tiče, planirali unijeti izmjene u njegovu imovinsku karticu početkom iduće godine, prema zakonskim rokovima. Upitana je i zašto je baš Agrokoru prodala firmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala planove s Todorićem, spriječila ju bolest

"Unatrag nekoliko godina poslovi idu jako loše. Zaoštrili su se odnosi na tržištu, poslova je sve manje. Mali špediteri loše prolaze i nekako bih sve to progurala da se lani nisam razboljela. Borim se s karcinomom. Došla sam svom prijatelju i poslovnom partneru Ivici Todoriću i rekla: 'Čuj, najpametnije bi bilo da to ili prodam ili na neki način riješim.' Mi smo već prije razgovarali o zajedničkim poslovnim planovima, pogotovo prije ulaska u Europsku uniju, kako da razvijemo poslove na Dalekom istoku. Nažalost, mene je bolest spriječila. Lani sam imala operaciju, i razumijete kako mi je. Zato sam se i povukla", kaže M. Rohatinski.

Iz razgovora s guvernerovom suprugom doznaje se i da kuća uopće nema uporabnu dozvolu te da se oko uknjižbe još "natežu" s čovjekom koji im je prodao nekretninu. Pitali su ju, naime, zašto se u zemljišnim knjigama i dalje navodi Anto Stojaković i tko je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od njega smo kupili kuću koja još nije uknjižena i borimo se s tom legalizacijom. Nismo upisani jer kuća još nema uporabnu dozvolu. Anto Stojaković se obvezao da će nam pomoći oko papira; kad smo pronašli kuću koja nam odgovara, morali smo brzo to rješavati. Mi smo kuću isplatili, stvar stoji u gruntovnici. Sad se borimo s uporabnom dozvolom", navodi guvernerova supruga dodajući kako se nada da će novi graditeljski zakoni olakšati legalizaciju njihove kuće.

Vezani članci:

arti-201108310022006 arti-201108290759006 arti-201109010183006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo