OGLASILA SE I MARKOTIĆ /

Muškarac pozitivan na covid pobjegao iz Zarazne u kojoj je bio spojen na kisik: Pronađen je mrtav kod Samobora

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Iz Ravnateljstva Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije su istaknuli da je muškarac nakon 35 minuta reanimacije pacijent proglašen mrtvim

20.10.2021.
12:08
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Muškarac (53) iz okolice Samobora koji je bio pozitivan na covid, prekujčer je pobjegao iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, gdje je bio spojen na kisik. Nakon bijega iz bolnice pacijent je jučer preminuo u naselju Hoto Ville, piše Index.

Iz Ravnateljstva Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije za Index su rekli da su jučer (19.10.) u 15:56 zaprimili poziv s broja 112 za intervencijom u Strmcu kod Svete Nedelje u naselju Hoto ville te su istaknuli da je muškarac nakon 35 minuta reanimacije pacijent proglašen mrtvim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zarazna je raspisala potragu za njim i policija ga je tražila, no nisu ga našli. Zatečen je kod majke u Hoto Villi, no prijavljen je bio na drugoj adresi", kazali su iz Ravnateljstva Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Policija je za Index potvrdila da je osoba samovoljno napustila bolnicu i da znaju za događaj te da su reagirali, a kontaktirali su i Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike dr. Fran Mihaljević, koja im je kazala da se ne radi o prvom pacijentu koji je samovoljno iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit kako pacijent može izaći ako je na liječenju, odgovorila je u kojem slučaju se pacijenta može prisilno zadržati.

Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević poslali smo upit o ovom događaju. Njihov odgovor objavit ćemo kad ga dobijemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo