MURGANIĆKA ŽELI STAVITI CIJENU NA LJUBAV, LJUDIMA PUKAO FILM: / 'Samo čekajte, uskoro ćete se moći vjenčati samo u Crkvi'

Image

'Za ono što bi joj odgovorili se u našoj demokratskoj državi ide u zatvor', komentirala je jedna čitateljica

6.4.2018.
13:38
VOYO logo

Ministrica Nada Murganić (HDZ) opet je razbjesnila javnost. Prije pola godine izazvala je burne reakcije prijedlogom zakona po kojem bračni ili izvanbračni partneri bez djece nisu obitelj. Situacija se smirila nakon što je iz prijedloga zakona izbačena sporna definicija obitelji, no pokazalo se kako Murganić ne kani odustati od uvođenja kontroverznih odluka.

Novi obiteljski zakon donosi značajne promjene, prije svega kad se radi o ravnopravnosti izvanbračnih i bračnih partnera, a mijenja se i postupak razvoda. Da pojasnimo, najveća razlika, osim na posvajanje djece, odnosi se na novitet prema kojem izvanbračna zajednica više ne stvara osobne i imovinske učinke kao što to čini bračna zajednica. Također, kad se radi o pitanju prava roditelja i obrazovanje djece, ubačen je stavak 'Roditelji imaju pravo da se njihovoj djeci osigura odgoj i obrazovanje u skladu s njihovim vjerskim i filozofskim uvjerenjima'. Komplicira se i postupak razvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NOVI OBITELJSKI ZAKON DONOSI ZNAČAJNE PROMJENE: /

Izvanbračni i bračni parovi nisu jednaki, mijenja se i postupak razvoda

Image
NOVI OBITELJSKI ZAKON DONOSI ZNAČAJNE PROMJENE: /

Izvanbračni i bračni parovi nisu jednaki, mijenja se i postupak razvoda

OPORBA ZBOG NOVOG OBITELJSKOG ZAKONA PRIJETI OPSTRUKCIJAMA: ‘Ovo je nasilje nad obitelji, vraćaju nas 30 godina unatrag’

HNS O SKANDALOZNOM PRIJEDLOGU OBITELJSKOG ZAKONA: ‘Naš stav je jasan. Vjera se uči u vjerskim zajednicama, ne u školama’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivano, najave zakona izazvale su bijes građana koji su svoj gnjev ponovno ispoljili na društvenim mrežama. Ispod članka koji smo objavili o novom obiteljskom zakonu, redaju se ogorčeni komentari čitatelja koji navode kako je u ljubavi između dvoje partnera papir ono što je najmanje važno. Ovakvi komentari spadaju u blaže reakcije čitatelja pa je najbolje da se sami uvjerite u atmosferu bijesa koju je novim prijedlogom zakona stvorila ministrica Murganić.

Šokirani novim zakonom

'Za ono što bi joj odgovorili se u našoj demokratskoj državi ide u zatvor', komentirala je Ivana Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poručila bih da nije važan papir koji dobiješ u ruke već neizmjerna ljubav i slaganje između dvoje ljudi... Jesu li vjenčani ili ne - njihov odabir', smatra Slavica Lukez.

'Nažalost, bilo je i bit će ljudi koji radije metu ispred tuđih vrata nego ispred svojih. Svatko odlučuje kako će živjeti. Važna je ljubav i poštovanje, a ne papir na kojem piše vjenčani', navodi Lubi Phoenix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Kad ti budućnost kroje muškarci u haljinama i kokoši bez mozga, neprocjenjivo', komentirao je Krunoslav Sokman.

'Pala je prodaja cvijeća i vjenčanica'

'Naravno da oni sada žele natjerati nas izvanbračne da se ženimo... Pala je prodaja cvijeća i vjenčanica, kako da drugačije otmu još novca ljudima koji ga ionako nemaju, pa popune ekonomsku rupu koju je ostavio Agrokor, a istovremeno se dodvore Markićki i Crkvi zbog Istanbulske? Samo čekajte... Još malo pa se nećete moći ni oženiti nikako drugačije nego u crkvi... Jer bilo što drugo bi bilo ne katolibansko, dakle protuhrvatsko, dakle ustaško.. A zanimljivo je da se ovakav zakon predlaže svega par tjedana nakon što je crkva objavila da je broj sklopljenih brakova na najnižem nivou u povijesti.. Coincidence? I think not! Ovo je čisto dodvoravanje vlade Crkvi i katolibanskim udrugama...', navodi Va'Renn Silverband.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio građana traži ostavku ministrice.

Image

'Ako je veza blagoslovljena s Božje strane, čemu papirologija?', pita se Laslo Droscak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je tu još mnoštvo gnjevnih komentara, no zbog vulgarnosti ih nećemo objaviti. Činjenica jest da je ministrica posljednim najavama ponovno na sebe navukla bijes javnosti, što prilično često čini.

Javnost pamti nekoliko skandala - guranje kontroverzne definicije obitelji, čuvenu izjavu 'Tako vam je to u braku' kad je komentirala obiteljsko nasilje HDZ-ovog župana, dijeljenje paketića za potrebite u privatnom katoličkom vrtiću. Strpljenje je, čini se, pri kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo