MULJANJE SA CIJEPIVOM / Cijepljenje u maramicu, fiziološke otopine, lažne ruke...: Europa se bori sa skandalima, ali ima li ih i u Hrvatskoj?

Na svu sreću Hrvatska komora medicinskih sestara nije imala nijednu prijavu ili pritužbu da se to kod nas radi, kaže Mario Gazić

18.1.2022.
22:22
VOYO logo

Dio Europe i dalje se bori sa skandalima vezanim uz cijepljenje. Trideset i šestero ljudi, umjesto cjepivom, cijepili su fiziološkom otopinom u Domu zdravlja u slovenskom Šentjurju, a iz zdravstvene ustanove tvrde - došlo je do greške u razrjeđivanju cjepiva, javlja RTL Danas.

"Gledajte, to su stvari koje se događaju. Nismo nepogrešivi, ni liječnici ni medicinske sestre. Najvažnije je da se to čim prije popravi", kazala je Bojana Beović, voditeljica slovenske savjetodavne skupine za cijepljenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjepivo umjesto u pacijente, ubrizgavala u maramicu

Nadalje, u Palermu u Italiji je uhićena medicinska sestra koja je cjepivo, umjesto u pacijente, ubrizgavala u maramicu. Praznom injekcijom potom je napravila trag uboda. Slično se prije tjedan dana dogodilo i u Anconi. Medicinski tehničar je cjepivo ubrzigavao u kanticu i za to bi dobio 400 eura po pacijentu. Optužen je za korupciju, krivotvorenje i rasipanje javnih dobara.

A valja podsjetiti i na slučaj jednog Talijana koji je htio covid potvrdu, ali bez cijepljenja, pa se pojavio s gumenom, umjetnom rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEĆE MOĆI OVE NOĆI /

Antivakser iz susjedstva pokušao medicinsku sestru napraviti ludom lažnim udom

Image
NEĆE MOĆI OVE NOĆI /

Antivakser iz susjedstva pokušao medicinsku sestru napraviti ludom lažnim udom

Liječnik lagao da im ubrizgava cjepivo

U većini pokušaja prijevara i oni koji cijepe i oni navodno cijepljeni imaju dogovor, ali u Njemačkoj se dogodilo nešto što ni pacijenti nisu očekivali. Liječnik, protivnik cijepljenja, lagao je da im ubrizgava cjepivo, pa su čak 132 osobe morale napraviti test na antitijela i ponoviti cijepljenje. 

Kakva je situacija u Hrvatskoj?

No, kakva je situacija u Hrvatskoj? Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara otkrio je za RTL Danas imamo li i mi ovakvih ili sličnih slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na svu sreću Hrvatska komora medicinskih sestara nije imala nijednu prijavu ili pritužbu da se to kod nas radi. Ja sam uvjeren da naše medicinske sestre ne rade ovakve stvari", kaže. 

Ipak, valja napomenuti kako je bilo nekoliko slučajeva izdavanja krivotvorenih covid potvrda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo