Učenicima suludo / Mukama po školskim dnevnicima nikad kraja: novi još nisu dostavljeni, profesori se snalaze kako znaju

Krive dnevnike, s pogrešnim brojem rubrika, tiskale su Narodne novine. Na naš upit o tome - upućuju nas na Ministarstvo znanosti i obrazovanja

28.9.2017.
18:55
VOYO logo

Mukama po školskim dnevnicima - nikad kraja. Nakon što je nastavna godina u nekim školama počela bez njih - novi problemi. U Narodnim novinama su ih krivo tiskali. Stranica dnevnika koja bi trebala imati deset rubrika ima ih devet. Profesori se snalaze kako znaju - a ministrica za RTL poručuje: već su trebali stići novi!

U zagrebačkoj Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi svaki dnevnik izgleda drukčije. Križali su, brisali, kako bi mogli raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam se snašla tako da sam na prvu stranicu napisala nazive devet predmeta samo za tog učenika, a u onaj dio gdje je predviđeno za sve učenike sam napravila deset rubrika, koje vrijede za ostale učenike, s tim da sam kod svih onda zadnju rubriku prekrižila", kazala nam je Dijana Hršak, profesorica Elektrostrojarske obrtničke škole u Zagrebu

Krive dnevnike tiskale su Narodnenovine. Na naš upit o tome - upućuju nas na Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko je meni poznato, Narodne novine su, nažalost, pogriješile u tisku i preuzele isto tako izradu i dostavu novih papirnatih materijala", izjavila je Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

Vjeruje, kaže, da su novi materijali već dostavljeni. Ali - u Elektrostrojaskoj obrtničkoj školi u Zagrebu ih nisu vidjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do danas još nisu dostavili, mada su koliko sam vidio obećali to prije tri dana", otkriva nam Anto Delač, ravnatelj Elektrostrojarske obrtničke škole u Zagrebu.

Na učenike ovo neće utjecati. No, suludo je sve to, kažu, gledati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni nije bitno kakvi su dnevnici, meni je samo bitna ocjena unutra. Meni je samo smiješno što mi moramo imati uredne bilježnice, a oni ne mogu imati uredne dnevnike", priča nam Denis Dangubić, učenik Elektrostrojarske obrtničke škole u Zagrebu.

Kada ispravna stranica do njih i dođe, uredno i dalje neće biti. Ona će na postojeću biti samo zalijepljena. Naše školstvo prema svemu živi u nekim davnim vremenima daleko od 21. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo