poginuo jedan učenik / Šibenski učenici se nakon tragedije vratili iz Praga: 'Nemam što reći... Tragedija do bola'

Nakon tragično prekinute ekskurzije u Pragu - u Šibenik su doputovali školski kolege nesretno preminulog 19-godišnjeg Ante

4.9.2017.
18:50
VOYO logo

Pred šibenskom prometno - tehničkom školom - muk. 50-ak učenika, s kojima je bilo četvero profesora, prekinulo je maturalac i vratilo se iz Češke, gdje je 19-godišnji Ante izgubio život. 

Na Autobusnom kolodvoru dočekali su ih roditelji. Šibenčani su - u šoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grozno, grozno, nemam šta reći. Strašno", kaže jedan od roditelja. 

"Stjecajem okolnosti znam tu obitelj, njegov dida je stradao, otac mu je umro mlad, rano. Tragedija, jednostavno tragedija do bola", priča Zlatomir iz Šibenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19-godišnji maturant preminuo je u nedjelju ujutro nakon pada s trećeg kata hotela u središtu Praga. Češka policija obavila je očevid, ali istraga još traje. Neslužbeno se doznaje da je maturant otvorio vanjski dvokrilni prozor sobe kako bi popušio cigaretu. Pritom je izgubio ravnotežu i s nekoliko metara visine pao preko zaštitne ograde u dvorište hotela.

U njegovim rodnim Bilicama - tuga je, tvrdi načelnik općine - golema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokojni Ante Bare je bio jedan divan mladić, koji je imao jednu divnu perspektivu, završio nautičku školu, trebao ići dalje, a nažalost ova tragedija je prekinula sve. Majka Darija je dizala četvero djece i evo sad je ostala sa dva sina i kćerkom tako da zaista tužno i teško", kaže Joško Ćaleta Car, načelnik Općine Bilice.

Bilice su na nogama, pomoć za obitelj poginulog mladića već se skuplja, a svaka informacija o tragičnom događaju čeka se s nestrpljenjem. Ni nakon povratka Antinih prijatelja i školskih kolega - smrt u Pragu nije razjašnjena.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo