KOMENTIRALA PREMIJERA / Mrak Taritaš: 'Plenković državu doživljava kao osobni bankomat'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Anka Mrak Taritaš ustvrdila je u petak da afera 'plin za cent' pokazuje način na koji premijer Andrej Plenković vodi državu. Premijer po njezinim riječima taj problem ne želi riješiti jer smatra da nije problem kupiti za 47 eura i prodati za jedan cent

29.9.2023.
12:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Čelnica Glasa i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš ustvrdila je u petak da afera 'plin za cent' pokazuje način na koji premijer Andrej Plenković već dva mandata upravlja državom koju doživljava kao osobni bankomat.

"Na zadnjem aktualcu pitala sam premijera za aferu 'plin za cent' i rekao je da je bila greška, a bojim se da je cijela ova Vlada i način na koji Plenković upravlja našom zemljom jedna velika greška", istaknula je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer po njezinim riječima taj problem ne želi riješiti jer smatra da nije problem kupiti za 47 eura i prodati za jedan cent i tako napraviti velike gubitke za državu, ali i ne smije "jer ga netko tako čvrsto drži za vrat".

"Afera 'plin za cent' je slika načina na koji u dva mandata upravljate državom. Državu doživljavate kao osobni bankomat i nemate nikakav problem napraviti štetu državi”, poručila je premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'JEDAN GRAD SPLIT' /

Mrak Taritaš: 'Hrvatska bi ove godine trebala izdati između 160 i 180 tisuća dozvola za rad strancima'

Image
'JEDAN GRAD SPLIT' /

Mrak Taritaš: 'Hrvatska bi ove godine trebala izdati između 160 i 180 tisuća dozvola za rad strancima'

Naglasila je da će postavljati pitanja sve dok akteri afere ne podnesu odgovornost, političku, ali i onu drugu. Ustvrdila je pritom da je glavna odgovornost na premijeru Plenkoviću.

Za raspravu o izvješću glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek rekla je da je bila neugodna te je osjećala susramlje i misli da ona jedva čeka svibanj iduće godine kada će biti razriješena i kada će sve to ostaviti nekom drugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezinu tvrdnju da se u aferi 'plin za cent' provode izvidi popratila je komentarom. "Ako nešto želite riješiti, onda riješite, a ako ne želite, onda nalazite 122 razloga zašto ne rješavate".

Osvrnula se i na slučaj ubojstva osječke studentice, kazavši da nema nikakvih dilema da MUP treba pokrenuti unutarnju kontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada žena je ubijena, a nije počinila samoubojstvo kako je policija prvo rekla. Kada se dogodi da službena osoba iz službenog pištolja, koji je tom mladom policajcu kupljen iz državnog proračuna, ubije mladu ženu,onda je odgovornost na svima, ne samo na tom policajcu nego i na njegovom šefu, cijeloj službi i, na kraju, ministru”, upozorila je.

Smatra da šef osječke policije ne može reći "on se malo hvalio" jer to pokazuje alarmantno stanje u službi. Kada se nešto dogodi u policiji, napominje, interes države i ministra mora biti da se odmah rasvijetli i riješi, a ne da se stvari zamagljuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neće i ne smiju zaboraviti jer je ta mlada žena ubijena službenim pištoljem policajca 22. rujna, na dan kada se sjećamo one velike strahote koja se dogodila na zagrebačkom sudu. Interes je ministra da se ništa ne skriva, da se odmah sve rasvijetli, a ne da su ovako drugi put dali pljusku svim ženama i poručili pa, nije to baš važno'”, upozorila je Mrak Taritaš.

POGLEDAJTE VIDEO: Mrak Taritaš o Agrokoru i Pavlu Vujnovcu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo