Predsjednica GLAS-a / Mrak Taritaš o zagrebačkom manjku od milijardu kuna: 'Očito je došlo do panike, sve će platiti građani'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'To nije počelo jučer', ustvrdila je Mrak Taritaš i podsjetila na troškove pročistača otpadnih voda i Arene Zagreb

3.2.2020.
14:38
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš ustvrdila je u ponedjeljak kako je zbog manjka od milijardu kuna u zagrebačkom proračunu očito došlo do panike jer je pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik o tome pisala gradonačelniku. Dodala je kako će na kraju sve platiti građani Zagreba.

"Na to smo upozoravali kada su gradski zastupnici zadnji put raspravljali o izvršenju proračuna i prijedlogu proračuna za ovu godinu", izjavila je Mrak Taritaš novinarima pred zagrebačkom Gradskom skupštinom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juroš Pečnik je u pismu gradonačelniku Milanu Bandiću i čelnicima Gradske uprave upozorila da je manjak u gradskom proračunu potkraj godine premašio milijardu kuna te je od njih zatražila hitno ograničavanje potrošnje.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije počelo jučer", ustvrdila je Mrak Taritaš, podsjetivši na troškove pročistača otpadnih voda i Arene Zagreb. "Kad smo govorili o projektu roditelj-odgajatelj, upozoravali smo da je to užasan teret za gradski proračun i rekli smo da ćemo na kraju godine imati stavku od 400 milijuna kuna u proračunu vezanu uz to", kazala je. 

"Sve što kao oporbeni zastupnici govorimo već 2,5 godine sada je i nadležna pročelnica Ureda za financije napisala gradonačelniku", rekla je Mrak Taritaš, ali to još nije sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu nije uračunato 570 milijuna kuna vezanih za žičaru, tu je i problem ZET-a jer se nikad ne zna koliko su ZET-ove karte koštale", upozorila je.

"Kada se gradonačelnik ponaša kao "pijani milijarder", kad misli da sve može i da je sve dopušteno, u jednom času sustav se počne raspadati i hitno treba napraviti rebalans jer su i prihodi proračuna znatno manji", tvrdi čelnica GLAS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo