Prijepori oko trga / Mrak Taritaš: 'Bandić je prodao Trg maršala Tita za većinu u Gradskoj skupštini'

Image
Foto: Pixsell/PIXSELL

Zastupnica je prigovorila Milanu Bandiću da nije dosljedan, te da nije smio prodati Trg za čisto politikanstvo i većinu u Gradskoj skupštini

29.6.2017.
12:50
Pixsell/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB -Anka Mrak Taritaš, zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, kazala je u četvrtak nakon neuspjele konstituirajuće sjednice Gradske skupštine kako je gradonačelnik Milan Bandić "prodao Trg maršala Tita za čisto politikanstvo i većinu u skupštini".

Mrak Taritaš je nakon neuspjele konstituirajuće sjedice u društvu Brune Esih izjavila da se ona i Esih ne slažu oko nekih stvari i da se to jasno komuniciralo u predizbornoj kampanji.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Ploča s natpisom 'Trg maršala Tita' u Zagrebu završila u kontejneru za smeće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Propalo konstituiranje zagrebačke Gradske skupštine, Esih: 'Ovo je dokaz koliko smo bili nespremni'

>> Kako promjena imena Trga maršala Tita izgleda iz perspektive jednog stanara koji se na trgu nagledao svega i svačega

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Stanari Trga maršala Tita negoduju: 'Ako će Bandić mijenjati ime trga, neka nam plati nove dokumente'

"U ovom gradu ima puno građana koji se loše osjećaju jer će se promijeniti ime trga koji ima svoje ime već 72 godine", rekla je i upitala se zašto se nakon 72 godine preko noći mijenja ime te da se ne slaže s tim i protiv čega će glasati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da to nije dobro i u tome ću biti dosljedna", naglasila je. Trebalo je biti dosljedan i reći "neću prodati Trg maršala Tita za pet glasova u Gradskoj skupštini, ocijenila je. Podsjetila je da je gradonačelnik govorio da je promjena tog trga tema referenduma i da je nakon toga poručio da to ipak nije tema, kazavši "da to nije vjerodostojnost".  

"Ali ako ćemo se složiti da treba riješiti otpad u Gradu Zagrebu, riješiti promet, jednosmjensku nastavu", možemo se složiti i dići ruke, dodala je. Projekti koji su važni u Gradu Zagrebu važni su za naše građane bez obzira kako će oni birati, rekla je. Način na koji je gradonačečnik Bandić prodao Trg maršala Tita je način da ga je prodao za čisto politikanstvo i većinu u Gradskoj skupštini, ocijenila je

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenila je da je bilo dovoljno vremena da  se svi dogovore, ali očito je da dogovori nisu bili tako jednostavni, smatra Mrak Taritaš koja je u Gradsku skupštinu izabrana na listi SDP-a i HNS-a čija je bila i kandidatkinja za gradonačelnicu, ali je u međuvremenu napustila HNS nakon što je ta stranka odlučila koalirati s HDZ-om na državnoj razini.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo