Dosta vam je kise? Izdrzite, vrijeme se potpuno mijenja

Ovaj tjedan biti ce svjez, a ponegdje ce biti i obilne kise pa i snijega.

12.5.2014.
12:25
VOYO logo

Nakon nedjeljnog iznadprosjecno toplog dana, u kojem je najvisa dnevna temperatura zraka u Goricama pokraj Nove Gradiske, te u Lipiku i Slavonskome Brodu, ali i Metkovicu, bila 28?C, vec u ponedjeljak je u vecini krajeva osvjezilo, osobito u unutrasnjosti Hrvatske, gdje ce poslijepodnevna temperatura zraka biti vecinom za 5 do 10?C niza nego jucer. Na moru ce pad temperature biti manje izrazen, a ponegdje ce cak biti podjednako toplo kao i u nedjelju, pise Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a u Meteo kutku.

Obilna kisa, ponegdje i malo snijega

Meteoroloski motritelj DHMZ-a u Delnicama je jutros izmjerio 2 cm snijega, a na Zavizanu 4 cm. Sljedecih dana vjerojatno ce pasti jos poneki cm, a sigurno ce biti i kise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Relativno vjetrovito

Osim povremene kise, mjestimice i obilnije, pracene i grmljavinom, sljedecih ce dana, osobito od srijede do petka, biti i jakog, u mnogim krajevima i olujnog vjetra, barem na udare, pri cemu ce prevladavati sjeverni i sjeverozapadni smjer. Stoga sezona kupanja za vecinu jos nece poceti ni u ovome tjednu, jer ce temperatura mora biti do 20?C, kao primjerice jucer u Malinskoj.

Vraca nam se toplo i suncano vrijeme

Ali u sljedecem tjednu ima opravdanja nadati se i mnogobrojnijim kupacima jer ce, vrlo vjerojatno, vjetar biti slabiji, a temperatura zraka znatno visa nego u ovome tjednu, pri cemu ce se i more zagrijavati, zakljucuje Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli clanak pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo