MOŽEMO SE LAGANO POZDRAVITI S LIJEPIM VREMENOM: / U utorak stiže uvertira u ono što nas očekuje tijekom vikenda

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon toplog i suhog prvog dijela mjeseca, već od utorka kreće promjenjivije vrijeme s kišom, češćom na Jadranu, da bi u petak i subotu loše vrijeme praćeno južinom zahvatilo cijelu zemlju

21.9.2020.
8:35
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Protekla tri tjedna rujna bila su iznadprosječno topla i suha, no ostatak mjeseca bi u pojedinim dijelovima Hrvatske mogao biti kišovit. Iako će temperature ostati na iznadprosječnoj razini za kraj rujna, oblaci će se tijekom ponedjeljka ujutro nadviti nad Istru i Kvarner, a popodne će stići i do sjevernog i srednjeg Jadrana. Prema večeri bi u Karlovačkoj županiji te u gorju i na Sjevernom Jadranu trebalo pasti malo kiše ili poneki pljusak, javlja HRT.

Temperatura bi u kopnenim krajevima od prohladnog jutra trebala porasti na ugodnih 26 stupnjeva, a još toplije bi trebalo biti na obali te u unutrašnjosti Dalmacije. Malo kiše ili poneki pljusak očekuje se i u Zagori. Vjetar će od blagog burina okrenuti na jugo i jugozapadnjak, a temperature bi trebale biti od 24 do 27, a na krajnjem jugu i do 29 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U utorak promjenjivije

No, na kopnu će od utorka biti sve promjenjivije. Umjeren jugozapadnjak će doduše nositi nešto topliji zrak, ali česta ponegdje i obilna kiša kvarit će vrijeme posebice u gorju, a moguće i u ostatku unutrašnjosti. Najmanje kiše past će na krajnjem istoku zemlje, a nije isključeno ni da neki predjeli ostanu potpuno suhi. Uz promjenljivu naoblaku, kiša će i na Jadranu biti česta, mjestimično i obilnija te praćena grmljavinom. Uz umjereno i jako jugo bit će i dalje relativno toplo.

Image
NA PRAGU SMO JESENI, ALI... /

Za vikend će biti vrijeme za poželjeti, ali od sredine tjedna stiže promjena

Image
NA PRAGU SMO JESENI, ALI... /

Za vikend će biti vrijeme za poželjeti, ali od sredine tjedna stiže promjena

Vikend u znaku jeseni

No, prije vikenda stiže izraženija kišna epizoda. U petak i subotu se očekuje glavnina oborina u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Nevolje će na obali stvarati i jako jugo, koje će tek tijekom vikenda okrenuti na buru. Temperature će biti nešto niže, s manjim dnevnim oscilacijama, ali i dalje iznad prosjeka za kraj rujna, javlja RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvo vrijeme, uz južinu, kišu na obali i dosta oblaka, bit će prava uvertira za dolazak jeseni, s obzirom na to da jesenski ekvinocij nastupa u utorak u 15.30 čime i službeno započinje jesen.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo